To ΡΙΚ απορρίπτει τα περί παρεμβάσεων σε εκπομπές

greek 11/1/2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε σημερινή ανακοίνωση απορρίπτει κατηγορηματικά ισχυρισμούς για παρεμβάσεις στα δελτία ειδήσεων, τις ενημερωτικές εκπομπές και γενικά τα προγράμματα του Ιδρύματος. 

Τονίζει επίσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ποδηγέτησης ή τρομοκράτησης των δημοσιογράφων του ΡΙΚ.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, που αφορούσε συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ την περασμένη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ ''ενεργώντας στα πλαίσια του Κώδικα Διακυβέρνησης, σέβεται τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και δηλώνει ότι οι δημοσιογράφοι αφήνονται απερίσπαστοι να επιτελούν το λειτούργημα τους ελεύθερα, υπηρετώντας την αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης''.

''Απορρίπτουμε ισχυρισμούς ότι το ΡΙΚ έχει μετατραπεί σε 'κανάλι της Κυβέρνησης', αντίθετα, όλες οι απόψεις έχουν θέση στα προγράμματα μας, η αντικειμενικότητα και η ισότιμη μεταχείριση αποτελούν για μας βασική αρχή'', αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΔΣ απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια ''ποδηγέτησης ή τρομοκράτησης των δημοσιογράφων του ΡΙΚ, από όπου και αν προέρχεται'' και σημειώνει ότι το θέμα των προϋπολογισμών του ΡΙΚ ''δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε βάρος της ανεξαρτησίας του Ιδρύματος''.

''Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε ευλαβικά την αποστολή μας ως δημόσια ραδιοτηλεόραση'', καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ.





Tags:  

Γάγγραινα η διαφθορά για την Κύπρο
Γάγγραινα η διαφθορά για την Κύπρο
Η διαφθορά στην Κύπρο θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία ως ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο θα οξυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στα προημιτελικά του Σίδνεϊ ο Μάρκος Παγδατής
Στα προημιτελικά του Σίδνεϊ ο Μάρκος Παγδατής
Στα προημιτελικά του Σίδνεϊ προκρίθηκε σήμερα ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ
Σημαντική άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών στις 13:09 να βρίσκεται στις 270,88 μονάδες.
Τελευταία Σχόλια