Η Νιγηρία πρόθυμη να ενώσει χέρια με Κύπρο

greek 12/1/2012
Η Νιγηρία είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την Κύπρο και με άλλες φιλειρηνικές χώρες και να εφαρμόσει το εργαλείο της προληπτικής διπλωματίας, ώστε να ενθαρρύνει την ειρηνική επίλυση διενέξεων, δήλωσε σήμερα ο νέος Υπατος Αρμοστής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας, με έδρα το Τελ Αβίβ, David Oladipo Obasa, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. 

Αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κύπρος υπολογίζει στην πολύτιμη υποστήριξη της Νιγηρίας στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι δυστυχώς, εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, η παρούσα πολιτική όσον αφορά την Κύπρο είναι αντιπαραγωγική. 

Ως εκ τούτου, είπε, η Κύπρος αναμένει ότι η Νιγηρία, σε συνεργασία με άλλες φιλικές χώρες εντός του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, θα αποθαρρύνει τις πολιτικές που καταπολεμούν και παρεμποδίζουν τις προοπτικές για μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού. 

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο νέος Υπατος Αρμοστής της Νιγηρίας αναφέρθηκε στο καθήκον που του ανατέθηκε για ενδυνάμωση της συνεργασίας Κύπρου και Νιγηρίας σε τομείς όπως η πολιτική διαβούλευση, το εμπόριο και οι οικονομικές σχέσεις, η ενέργεια, η μετανάστευση, η πολιτιστική διπλωματία, η αεροπλοΐα, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα. 

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες, στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και της αλληλεπίδρασης τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ όσο και σε άλλα διεθνή βήματα.

Είπε, επίσης, ότι η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα προσφέρει την ευκαιρία για επαναβεβαίωση της φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής. 





Tags:  

Οικολογικό κτίριο που “τρέφεται” με ατμοσφαιρικούς ρύπους
Οικολογικό κτίριο που “τρέφεται” με ατμοσφαιρικούς ρύπους
Μια αρχιτεκτονική εταιρία από το Χονγκ-Κονγκ σχεδιάζει ένα νέο κτίριο το οποίο θα καταναλώνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους καθαρίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα στις πόλεις.
"Aπαράδεκτος ο Ντάουνερ"
"Aπαράδεκτος ο Ντάουνερ"
Ο κ. Λουκαίδης κάλεσε τον κ.Ντάουνερ να ανακαλέσει δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ».
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ
Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ
Σημαντική άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών στις 13:09 να βρίσκεται στις 270,88 μονάδες.
Τελευταία Σχόλια