Συνεχίστηκε η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του Α. Χατζηκωστή

greek 13/1/2012
Με την υπεράσπιση να επικεντρώνεται στον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή από τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας, Υπαστυνόμου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Μάριου Παπαευρυβιάδη.

Ο δικηγόρος του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη και της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού υποστήριξε με συνεχείς υποβολές προς το μάρτυρα κατηγορίας ότι η Αστυνομία σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έκανε σωστά τη δουλειά της και ότι δεν διερεύνησε πλήρως όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Οπως είπε ο κ. Κυπριανού εντός της αίθουσας τους δικαστηρίου, «σκοπός της Αστυνομίας ήταν να στηρίξει με τα δόντια τη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου, γιατί αυτά που είπε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης βόλευαν πολλούς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Αστυνομία απέφυγε να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση, γιατί φοβόταν να μην αναιρεθούν αυτά που είπε ο Φάνος Χατζηγεωργίου στην κατάθεσή του.

Ο μάρτυρας κατηγορίας απέρριψε τις υποβολές της υπεράσπισης, αναφέροντας ότι οι ανακριτές ενήργησαν με βάση τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους από το μαρτυρικό υλικό. 

Ακολούθως, η υπεράσπιση αναφέρθηκε εκτεταμένα στη συνάντηση, η οποία όπως ισχυρίζεται ο Φάνος Χατζηγεωργίου, πραγματοποιήθηκε στην οικία του Τάσου Κρασοπούλη και είχε «συνωμοτικό χαρακτήρα», με σκοπό τη διάπραξη της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή.

Για την παρουσία του μεσήλικα στην οικία του Τάσου Κρασοπούλη την ημέρα της «συνωμοτικής συνάντησης», ο κ. Κυπριανού ρώτησε τον μάρτυρα εάν η ανακριτική ομάδα διερεύνησε τον ισχυρισμό του 2ου κατηγορούμενου ότι ο μεσήλικας ήταν ο πεθερός του. Η υπεράσπιση υπέβαλε στον μάρτυρα ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρών και ένας μεσήλικας, για τον οποίο ο Χατζηγεωργίου ανέφερε στην κατάθεση του ότι ο Τάσος Κρασοπούλης τού είπε ότι ήταν ο πεθερός του. 

Ο κ. Παπαευρυβιάδης απάντησε στο δικαστήριο ότι διερευνήθηκε πλήρως και διαπιστώθηκε ότι ο πεθερός του Τάσου Κρασοπούλη είναι νεκρός. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, από τη στιγμή που επρόκειτο για ισχυρισμό του Τάσου Κρασοπούλη, το θέμα δεν έχρηζε περαιτέρω διερεύνησης. 

Σε άλλη ερώτηση, εάν η Αστυνομία προσέγγισε τους κατοίκους των σπιτιών, που γειτνιάζουν με την οικία του Κρασοπούλη, για να μάθει εάν τη συγκεκριμένη μέρα, την οποία ισχυρίζεται ο Χατζηγεωργίου ότι πήγε στο σπίτι του 2ου κατηγορούμενου, είδαν τη μοτοσικλέτα του, ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε πως η οικία του Τάσου Κρασοπούλη είναι απομονωμένη.

Η υπεράσπιση εξήγησε στο μάρτυρα πως κοντά στην οικία βρίσκονται πέντε με έξι σπίτια και το κοντινότερο απέχει 50 μέτρα από το σπίτι του 2ου κατηγορούμενου. Στο μεταξύ, ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο δρόμος που οδηγεί στην οικία Κρασοπούλη είναι ιδιωτικός και ότι χρησιμοποιείται μόνο από τους κατοίκους των συγκεκριμένων σπιτιών.

«Εάν γινόταν έρευνα από την Αστυνομία οι κάτοικοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας πουν εάν είδαν τη μοτοσικλέτα να περνά τη συγκεκριμένη μέρα. Ωστόσο, εσείς παραλείψατε να το κάνετε, γιατί πιστέψατε το Φάνο το φονιά», είπε ο κ. Κυπριανού. 

Ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας είπε ότι όταν έδωσε τη θεληματική του κατάθεση ο Φάνος Χατζηγεωργίου, η Αστυνομία διερεύνησε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε και διαπίστωσε ότι φονιάς δεν ήταν ο Φάνος, αλλά άλλος.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του Τάσου Κρασοπούλη, ο κ. Παπαευρυβιάδης είπε πως η ανακριτική ομάδα επισκέφθηκε το σπίτι, για να διαπιστώσει αν η περιγραφή του σπιτιού που έδωσε ο Φάνος στην Αστυνομία ήταν ορθή.

Πρόσθεσε πως το σχεδιάγραμμα του σπιτιού έγινε, για να διαπιστώσει η Αστυνομία αν έλεγε την αλήθεια ο Χατζηγεωγίου για τη συνάντηση και αν όντως μπήκε στο σπίτι.

Ερωτηθείς από την υπεράσπιση εάν πέρασε ποτέ από το μυαλό των ανακριτών η σκέψη ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου ενδεχομένως να πληροφορήθηκε από άλλο πρόσωπο τόσο για το εξωτερικό του σπιτιού του Τάσου Κρασοπούλη, όσο και για την εσωτερική του διαρρύθμιση, ο μάρτυρας απάντησε ότι μέσα από τις καταθέσεις που λήφθηκαν ο Φάνος δεν φαίνεται να είχε επαφές με άλλα πρόσωπα.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η υπεράσπιση ανέφερε στο δικαστήριο ότι το διάστημα το οποίο ισχυρίζεται ο Φάνος Χατζηγεωργίου ότι επισκέφθηκε το σπίτι του Κρασοπούλη δούλευε και μια αλλοδαπή γυναίκα ως οικιακή βοηθός, για την οποία ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας δεν έκανε ποτέ λόγο στην κατάθεση του, αλλά ούτε και η Αστυνομία φαίνεται να γνώριζε.

Ο κ. Παπαευρυβιάδης είπε ότι όταν πήγε για έρευνα στο σπίτι του Τάσου Κρασοπούλη δεν είδε καμιά οικιακή βοηθό, αλλά ούτε και ο συνάδελφος του, ο οποίος πήγε στο σπίτι την επόμενη μέρα είδε το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η υπεράσπιση, ωστόσο, ανέφερε πως ο Κρασοπούλης προσέλαβε την οικιακή βοηθό τον Ιούνιο του 2008 και κατέθεσε ως τεκμήριο στο δικαστήριο το συμβόλαιο της συγκεκριμένης γυναίκας, καθώς και τη βίζα της με τη σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η συνάντηση για την οποία κάνει λόγο στην κατάθεσή του ο Φάνος Χατζηγεωργίου στο σπίτι του 2ου κατηγορούμενου τοποθετείται το Δεκέμβριο του 2009.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα συνεχιστεί, στις 09:00. 





Tags:  

Δύσκολα θα φτάσει το κυπριακό αέριο στις ακτές
Δύσκολα θα φτάσει το κυπριακό αέριο στις ακτές
Η Noble Energy δεν μπορεί να τοποθετηθεί δεσμευτικά ως προς τα χρονοδιαγράμματα που μπορούν να τηρηθούν για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Αφροδίτη.
Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Κέρδη κατέγραψε στην τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας η κυπριακή αγορά. 
Στα ημιτελικά του Σίδνεϋ ο Παγδατής
Στα ημιτελικά του Σίδνεϋ ο Παγδατής
Στα ημιτελικά του τουρνουά του Σίδνεϋ προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής καθώς σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο κέρδισε τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Μπότρο.
Τελευταία Σχόλια