Η χρονιά της εξιλέωσης


 05/1/2012

Το 2012 είναι η χρονιά κατά την οποία το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα επιχειρήσουν την εξιλέωσή τους.

Ο κ.Σόιµπλε μας έλυσε τις απορίες


Ο κ.Σόιµπλε μας  έλυσε  τις απορίες
 29/11/2011

Ο υπουργός Οικονοµικών της Γερµανίας κ. Σόιµπλε έλυσε, µε τις δηλώσεις που έκανε χθες, τις τελευταίες µας απορίες για τη στρατηγική του Βερολίνου.
Παραδέχθηκε δηµόσια ότι επιδίωξη της Γερµανίας είναι η δηµιουργία της λεγόµενης «Ένωσης Σταθερότητας», στην οποία θα συµµετέχουν 8-10 οικονοµικοί πρωταθλητές της Ευρωζώνης. Είναι φανερό ότι χώρες µε τα προβλήµατα της Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν θα έχουν θέση στην «Ένωση Σταθερότητας». 
 

Η διαχείριση ενός λάθους


Η διαχείριση ενός λάθους
 23/11/2011

Η απόφαση του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου να επιβάλλουν ειδικό φόρο στα ακίνητα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, έχει εντυπωσιακές οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες.
Η νέα φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας προκαλεί την μεγάλη πτώση της αξίας των ακινήτων, “παγώνει” ότι έχει απομείνει από την οικοδομική δραστηριότητα και απομακρύνει την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης.
 

Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός


Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός
 21/11/2011

Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν οδήγησε σε ευνοϊκότερη μεταχείριση της Ελλάδας από την τρόικα. Εάν κρίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 πρόκειται να συνεχιστεί μία πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. 

Σε κενό στρατηγικής


 17/11/2011

Εάν κρίνουμε από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κενό στρατηγικής.

Νέοι κίνδυνοι για την οικονοµία


Νέοι κίνδυνοι για την οικονοµία
 10/11/2011

Το πολιτικό σύστηµα αναπαράγει τον εαυτό του και λειτουργεί σαν καταλύτης στην κλιµάκωση της οικονοµικής κρίσης.

Στροφή στο ρεαλισµό


Στροφή στο ρεαλισµό
 09/11/2011

Ο κ. Σαµαράς και η ηγεσία της Ν∆ επιχειρούν µια δύσκολη στροφή στον πολιτικό ρεαλισµό.

∆εν είναι ελληνική


 08/11/2011

Αποδεικνύεται καθηµερινά ότι η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη δεν προέρχεται από την Ελλάδα. Η πατρίδα µας µπορεί να είναι ο αδύναµος κρίκος της Ευρωζώνης, δεν έχει όµως ουσιαστική συµβολή στη δηµιουργία των εξωφρενικών καταστάσεων που αντιµετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί από το 2008.

Αξίζει να προσπαθήσουµε


Αξίζει να προσπαθήσουµε
 07/11/2011

Ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιωµατούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει µε έξωση από την Ευρωζώνη.