Αξίζει να προσπαθήσουµε

07/11/2011
Ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιωµατούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει µε έξωση από την Ευρωζώνη.
 
Επισηµαίνουν τις δυσλειτουργίες του ελληνικού πολιτικού συστήµατος και την αδυναµία της Ελλάδας να τιµήσει τις υποχρεώσεις που αναλαµβάνει έναντι των πιστωτών της επιτυγχάνοντας τα αναγκαία πολιτικά αποτελέσµατα. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγµατα, το επικρατέστερο σενάριο είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εξαιτίας πολιτικής αδυναµίας και οικονοµικής αναποτελεσµατικότητας.
 

Ενδεχόµενη επιστροφή στο ελληνικό νόµισµα θα σηµάνει πραγµατική οικονοµική και κοινωνική καταστροφή, ακόµη και πολιτική αποσταθεροποίηση. Θεωρούµε ότι πρέπει να δώσουµε τη µάχη ακόµη και µε τις πιθανότητες σε βάρος µας, για να διατηρηθούµε σε πρώτη φάση στην Ευρωζώνη και στη συνέχεια να διεκδικήσουµε µία αξιοπρεπή θέση σε αυτήν.

 




Tags:  

Η διαχείριση ενός λάθους
Η διαχείριση ενός λάθους
Η απόφαση του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου να επιβάλλουν ειδικό φόρο στα ακίνητα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, έχει εντυπωσιακές οικονομικές και κοινωνικές παρενέργειες.
Η νέα φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας προκαλεί την μεγάλη πτώση της αξίας των ακινήτων, “παγώνει” ότι έχει απομείνει από την οικοδομική δραστηριότητα και απομακρύνει την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης.
 
Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός
Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός
Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν οδήγησε σε ευνοϊκότερη μεταχείριση της Ελλάδας από την τρόικα. Εάν κρίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 πρόκειται να συνεχιστεί μία πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. 
Σε κενό στρατηγικής
Εάν κρίνουμε από τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κενό στρατηγικής.
Τελευταία Σχόλια