Νέα σχέδια για το λιμανάκι της Κάτω Πάφου

greek 05/12/2011
Απασχολεί πολύ σοβαρά τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία και διαχείριση του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου η κατασκευή δύο τεράστιων ξύλινων αποβάθρων που θα καταλήγουν έξω από το λιμανάκι, στο ανοικτό πέλαγος και οι οποίες θα χρησιμεύουν ουσιαστικά για την αποβίβαση των επιβατών κρουαζιερόπλοιων και τη μετάβασή τους, πεζή, στο χερσαίο χώρο.
 
Οι σταθερές αυτές κατασκευές από το μόλο του λιμανιού μέχρι τα ανοικτά της λιμενολεκάνης, θα φθάνουν ως το σημείο που θα «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια. Οι επιβάτες των πλοίων θα μπορούν να αποβιβάζονται κατευθείαν στις αποβάθρες αυτές και να οδεύουν προς τον χερσαίο χώρο του λιμανιού.
 
Η ασυνήθιστη αυτή προοπτική μελετάται από τους αρμόδιους, αφού σε πρώτη φάση κρίθηκε ότι τεχνικά η κατασκευή τέτοιας αποβάθρας δεν είναι απαγορευτική, ενώ και το οικονομικό κόστος είναι πολύ μικρότερο από οποιαδήποτε άλλη βελτίωση θα χρειασθεί να γίνει.
 
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αρμόδιος παράγοντας, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την υλοποίηση του έργου είναι η αναβλητικότητα και οι χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούνται για την οριστικοποίηση των σχεδιασμών.
 
«Οι σταθερές αυτές αποβάθρες», είπε, «μπορούν να κατασκευαστούν πολύ άνετα, αφού η απόσταση από τη λεκάνη του λιμανιού μέχρι το σημείο που θα δένουν τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι απαγορευτική για τα κατασκευαστικά έργα, ενώ ούτε και πρακτικά, δηλαδή για την πεζοπορία των επιβατών, δημιουργεί πρόβλημα».
 
Η επίλυση του προβλήματος της τεχνικά δύσκολης προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στην Κάτω Πάφο μέσω των αποβάθρων αυτών, τόνισε η εν λόγω πηγή, ουσιαστικά λύνει τα χέρια στην Αρχή Λιμένων και όσον αφορά στα συνεχή προσκόμματα που θέτει το Τμήμα Αρχαιοτήτων στην εκτέλεση βελτιωτικών έργων στην περιοχή λόγω των ενάλιων αρχαιοτήτων.
 
 




Tags:  

Δύο παιδιά, ένα δωμάτιο
Δύο παιδιά, ένα δωμάτιο
Έχετε δύο παιδιά και μάλιστα διαφορετικού φύλου αλλά μόνον ένα δωμάτιο, το οποίο θέλετε να μετατρέψετε σε χώρο παιχνιδιού, δραστηριοτήτων και ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.
"Λάθος το ελληνικό κούρεμα χρέους"
"Λάθος το ελληνικό κούρεμα χρέους"
Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε στην κυπριακή Βουλή την απόφαση για «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων ο Aθανάσιος Ορφανίδης.
 
 
 Αρχισε η συνάντηση των δύο ηγετών
Αρχισε η συνάντηση των δύο ηγετών
Αρχισε πριν από λίγο η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.
Τελευταία Σχόλια