Οι ηγέτες συζήτησαν εξωτερικές σχέσεις και περιουσιακό

greek 05/12/2011
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων κατά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, συνέχισαν τη συζήτηση στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων και το περιουσιακό, όπως δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα έχουν διμερείς επαφές και με τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν τη συζήτηση επί αυτών των θεμάτων.

Η κ. Μπάτενχαϊμ ανέφερε, επίσης, ότι οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 15:00, ενώ η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα είναι τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, στις 10:00, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ερωτηθείσα εάν ο κ. Ντάουνερ πραγματοποιεί επαφές εκτός Κύπρου για το Κυπριακό, η κ. Μπάτενχαϊμ απάντησε ότι ο κ. Ντάουνερ, ''όποτε βρίσκεται εκτός του νησιού, σκέφτεται την Κύπρο πολύ, αλλά δεν μπορώ να σας πω πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή''.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Ντάουνερ ''επιστρέφει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο'' στην Κύπρο.

Σε ερώτηση εάν την ερχόμενη συνάντηση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συζητήσουν τα ίδια θέματα, είπε ότι το ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό ότι θα συναντηθούν οι δύο σύμβουλοί τους.





Tags:  

Κι άλλο «χαράτσι» στο ρεύμα
Κι άλλο «χαράτσι» στο ρεύμα
Αύξηση του τέλους κατανάλωσης ηλεκτρισμού από €0,44 σε €0,65 ανά κιλοβατώρα αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.
Απεργούν οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας
Απεργούν οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας
Οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο της Λευκωσίας κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία μετά την αδυναμία του δήμου να τους καταβάλει τους μισθούς τους.
Σταματήστε τις απειλές!
Σταματήστε τις απειλές!
Την αποφυγή απειλών ή ενεργειών που στρέφονται εναντίον κράτους μέλους, εννοώντας προφανώς την Κύπρο, ζητεί από την Τουρκία το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Τελευταία Σχόλια