''Επανακκινήστε τις διαπραγματεύσεις για το όνομα''

greek 05/12/2011
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΓΔΜ, επανέλαβε όμως εκ νέου την πρόσκλησή της στην Αθήνα και τα Σκόπια να επανεκκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
 
Συγκεκριμένα, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, σημείωσε τα εξής:
 

«Λαμβάνουμε υπόψη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, σχετικά με την εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με την απόφαση. Καλούμε τα δύο μέρη να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να βρεθεί μία αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Αυτό είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών, της ευρύτερης περιοχής και της ΕΕ».
 

 




Tags:  

4Χ4 Η Ξάνθη
4Χ4 Η Ξάνθη
Στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα έφτασε η SKODA Ξάνθη που επικράτησε, χάρη στα γκολ των Μάνταλου (21') και Πόι (58'), με σκορ 2-0 της Δόξα Δράμας στο «Καυταντζόγλειο».
Νέος σεισμός στην Μυτιλήνη
Νέος σεισμός στην Μυτιλήνη
Νέος σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.08 ανοικτά της Μυτιλήνης.
Γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας και στα σούπερ μάρκετ
Γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας και στα σούπερ μάρκετ
Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του πρώτου βρεφικού γάλακτος.
Τελευταία Σχόλια