∆εν είναι ελληνική

08/11/2011
Αποδεικνύεται καθηµερινά ότι η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη δεν προέρχεται από την Ελλάδα. Η πατρίδα µας µπορεί να είναι ο αδύναµος κρίκος της Ευρωζώνης, δεν έχει όµως ουσιαστική συµβολή στη δηµιουργία των εξωφρενικών καταστάσεων που αντιµετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί από το 2008.
 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποταχθεί στο χρηµατοπιστωτικό σύστηµα και στα κερδοσκοπικά κυκλώµατα. Πέρασαν όλο το κόστος της διεθνούς χρηµατοπιστωτικής κρίσης στους κρατικούς προϋπολογισµούς, στους φορολογούµενους και στο δηµόσιο χρέος, χωρίς καν να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί το σύστηµα.
 

Η αποσταθεροποίηση της Ιταλίας, που ετοιµάζεται για το δικό της µνηµόνιο, και τα πρόσθετα µέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Σαρκοζί αποδεικνύουν ότι η κρίση είναι ευρωπαϊκή και πως µπορεί να αντιµετωπιστεί αποτελεσµατικά µόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, µε την κατάλληλη αλλαγή προτεραιοτήτων και πολιτικής.

 




Tags:  

Αξίζει να προσπαθήσουµε
Αξίζει να προσπαθήσουµε
Ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιωµατούχοι της Ε.Ε. προειδοποιούν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει µε έξωση από την Ευρωζώνη.
 
 
Νέοι κίνδυνοι για την οικονοµία
Νέοι κίνδυνοι για την οικονοµία
Το πολιτικό σύστηµα αναπαράγει τον εαυτό του και λειτουργεί σαν καταλύτης στην κλιµάκωση της οικονοµικής κρίσης.
Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός
Μία από τα ίδια ο νέος προϋπολογισμός
Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν οδήγησε σε ευνοϊκότερη μεταχείριση της Ελλάδας από την τρόικα. Εάν κρίνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 πρόκειται να συνεχιστεί μία πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. 
Τελευταία Σχόλια