Σχολή Καλών Τεχνών διεκδικούν στη Λάρνακα

greek 22/11/2011
Οι οργανωμένοι γονείς της Λάρνακας διεκδικούν,  τη δημιουργία Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι μπαίνουν στον αγώνα έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας και άλλους οργανωμένους φορείς.
 
Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χριστάκης Μιαούλης, ανέφερε ότι «το θέμα για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και έχει λεχθεί ότι ενδεχομένως να γίνει κάτι παρόμοιο με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ωστόσο εμείς δεν θέλουμε Ανοικτό Πανεπιστήμιο, θέλουμε για τη Λάρνακα την ίδρυση μιας Σχολής και συγκεκριμένα της Σχολής Καλών Τεχνών».
 
Πρόσθεσε επίσης ότι «η προοπτική εμπλουτισμού του χώρου της παιδείας στην πόλη μας με τα 4000 χρόνια ιστορίας, με τη λειτουργία πανεπιστημιακής σχολής δένει αρμονικά και άρρηκτα με την ιστορία, την κουλτούρα και το χαρακτήρα της Λάρνακας. Τα μέλη της ομοσπονδίας, ως πολίτες της Λάρνακας, αισθάνονται την ανάγκη να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την πολιτιστική αναβάθμιση της, γεγονός που θα συμβάλει ταυτόχρονα στην ανανέωση και στην οικονομική ανάπτυξη της Λάρνακας».
Ανέφερε πως «το αίτημα για διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής εκκρεμεί για χρόνια και για το λόγο αυτό η Λάρνακα ως μια πόλη με πλούσια ιστορική κληρονομιά και παράδοση στα γράμματα, στις τέχνες και στον πολιτισμό, δικαιούται να φιλοξενήσει και να στεγάσει μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
 
Η Ομοσπονδία, συμπλήρωσε ο κ. Μιαούλης «ομόφωνα αποφάσισε να συνδράμει έμπρακτα την προσπάθεια των αρχών και των φορέων της Λάρνακας για στέγαση μια πανεπιστημιακής σχολής στην πόλη του Ζήνωνα, εγκαινιάζοντας εκστρατεία προώθησης του αιτήματος. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ στη Λάρνακα και σ' αυτή θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος, οι βουλευτές της πόλης και άλλα οργανωμένα σύνολα».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιαούλης είπε ότι «είναι θέμα κύρους για τη Λάρνακα να έχει μια πανεπιστημιακή σχολή. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η ιατρική σχολή την οποία διεκδικούσαμε πριν μερικά χρόνια, με τη συμπαράσταση αρκετών οργανωμένων φορέων της Λάρνακας, θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για ευνόητους λόγους, ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και νομίζω ότι η πόλη μας δικαιούται να έχει μια τουλάχιστον πανεπιστημιακή σχολή» σημείωσε.
 
Από πλευράς μας, κατέληξε «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βοηθήσουμε τους οργανωμένους γονείς της Λάρνακας και να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο προκειμένου ο στόχος για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στη πόλη του Ζήνωνα να επιτευχθεί σύντομα».
 




Tags:  

Χειρουργήθηκε ο Κληρίδης
Χειρουργήθηκε ο Κληρίδης
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Γλαύκος Κληρίδης.
Χαλούμι με πέστο Κυπριακό
Χαλούμι με πέστο Κυπριακό
Πλένετε και στεγνώνετε τις ντομάτες. Αφαιρείτε τον αφαλό και τη μύτη τους και τις κόβετε σε 12 χοντρές ροδέλες. Τέσσερις για κάθε ντομάτα. 
 Πλήρης αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Αγίου Αντωνίου
Πλήρης αναβάθμιση της Δημοτικής Αγοράς Αγίου Αντωνίου
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και περιβάλλοντος, Σοφοκλή Αλετράρη...
Τελευταία Σχόλια