Τα τεχνολογικά μυστικά της Microsoft

greek 23/11/2011
Τα μυστικά εργαστήρια της Google ήταν πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα αλλά και η Microsoft κατασκευάζει μυστικά projects από social network μέχρι προτζέκτορα που μετατρέπει το ανθρώπινο σώμα σε οθόνη αφής!

Πολλοί πιστεύουν ότι η Microsoft είναι μια παλιά εταιρία που έφτιαχνε floppy disk και παρεμπιπτόντως έφτιαξε και τα Windows αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η εταιρία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη αρκετών φουτουριστικών προϊόντων εδώ και 20 χρόνια.
Δείτε μερικά από τα “μυστικά” της Microsoft:

Socl

Αφού έβγαλε online κατά λάθος ένα νέο social sharing προϊόν που ονομάζεται Tulalip, η Microsoft δημοσίευσε στην ιστοσελίδα The Verge μερικές φωτογραφίες από το Socl, τη δική της πρόταση στα social networks.
Ενώ τα χρώματα και το design μοιάζουν υπερβολικά με το Facebook, πολλές λειτουργίες του Socl είναι πανομοιότυπες με αυτές του Google+. Ωστόσο, φαίνεται πως η Microsoft έχει εστιάσει την προσοχή της στο να ενσωματώσει στο νέο site μια καλύτερη “κοινωνική” αναζήτηση.

Photosynth

H Microsoft πειραματίζεται με τις δυνατότητες που παρέχουν οι φωτογραφίες εδώ και χρόνια. Το 2007 ή Microsoft ισχυρίστηκε ότι η “άπειρη ανάλυση” θα μπορούσε να υποστηρίξει πολυ-διάστατες εικόνες και πως όλες οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να συνδυαστούν κατασκευάζοντας ένα φωτογραφικό χάρτη ολόκληρου του κόσμου. Ένα χρόνο αργότερα, η Microsoft κυκλοφόρησε μια πρώτη έκδοση του Software που, όπως ισχυρίζεται, συνδυάζει τις φωτογραφίες με τον παραπάνω τρόπο.
 
Skinput

Το Skinput είναι ουσιαστικά ένας προτζέκτορας εξοπλισμένος με πολλούς αισθητήρες που ανιχνεύουν τις μηχανικές δονήσεις μετατρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο το ανθρώπινο σώμα σε μια  μεγάλη, τρισδιάστατη οθόνη αφής.
Το Skinput δεν έχει ακόμα κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κίνηση μηχανών μέσω κινήσεων του σώματος.
 
Microsoft Surface

Πρόκειται για ακριβά, διαδραστικά τραπέζια-υπολογιστές που η Microsoft προσπαθεί να πουλήσει σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Η εταιρία κυκλοφόρησε τη δεύτερη έκδοση του Surface το οποίο στοιχίζει 12.500 δολάρια.
 


Videos


 
 










Tags:   Microsoft  

Πάφος: 4000 χιλιάδες άνεργοι στα τουριστικά επαγγέλματα
Πάφος: 4000 χιλιάδες άνεργοι στα τουριστικά επαγγέλματα
Περισσότεροι από τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι σε σαράντα πέντε τουριστικές μονάδες της Πάφου έχουν εγγραφεί ως άνεργοι τους δύο τελευταίους μήνες αφού αναστάληκαν οι εργασίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία εργοδοτούνταν
"Δεν θα απαντήσουμε στις προκλήσεις"
"Δεν απαντάμε στις προκλήσεις"
"Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στις προκλήσεις και την δημιουργίας κλίματος έντασης" διεμήνυσε ο Υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.
Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιρειών για το φυσικό αέριο
Μεγάλο το ενδιαφέρον εταιρειών για το φυσικό αέριο
 Μεγάλο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ έχει εκδηλωθεί από πολλές μεγάλες ξένες εταιρείες.
Τελευταία Σχόλια