"Δεν θα απαντήσουμε στις προκλήσεις"

greek 24/11/2011
Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στις προκλήσεις και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης, αλλά η Κύπρος θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα ως παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας στην περιοχή, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης σε χαιρετισμό του στη εκδήλωση «Ημέρα Τιμής των Απόστρατων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς», στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη», στο Στραυροβούνι.
 
Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως ''παρακολουθούμε με ψυχραιμία όσα συμβαίνουν με αφορμή τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Η Κύπρος με πλήρη σεβασμό και προσήλωση στο διεθνές δίκαιο ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα με γενική αναγνώριση και σεβασμό αυτών δικαιωμάτων της από τη διεθνή κοινότητα'', πρόσθεσε.
 
Ανέφερε πως στις δύσκολες ώρες που περνούμε η Εθνική μας Φρουρά αποτελεί την ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι η αποτρεπτική δύναμη για να υπερασπίσουμε την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας, επεσήμανε.
 
Είπε πως σήμερα η Εθνική μας Φρουρά με τη νέα της ηγεσία ανασυντάσσεται, αξιοποιεί δυνάμεις και δυνατότητες για να επιτύχει την ανώτερη δυνατή μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Σ’ αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα παραμένει πάντα ο σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε.
 
Ο κ. Ηλιάδης είπε πως η καθιέρωση της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς», ήταν επιβεβλημένο καθήκον και οφειλόμενο χρέος.
 
''Με αυτή την καθιέρωση η πολιτεία, αλλά και η κοινωνία μας αναγνωρίζει και τιμά όσους από τη θέση του αξιωματικού υπηρέτησαν με σθένος, αφοσίωση και αυταπάρνηση την Εθνική μας Φρουρά, την πατρίδα και το λαό μας'', ανέφερε.
 

Ο κ. Ηλιάδης είπε πως ''κοιτάζουμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία προς το μέλλον. Παρά τις δυσχέρειες διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα, το σθένος και τις αντοχές να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι, να υπερβούμε τις δυσκολίες και να δώσουμε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στο λαό μας'', επεσήμανε.

 




Tags:  

Σπείρα διακινεί ψεύτικα κοσμήματα ως αληθινά!
Σπείρα διακινεί ψεύτικα κοσμήματα ως αληθινά!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις έως τώρα εξετάσεις, φαίνεται ότι τα άτομα αυτά είναι μέλη σπείρας και κινούνται σε ολόκληρη την Κύπρο και κυρίως σε πολυσύχναστους χώρους.
Έκθεση «Διαφορετικότητα» στη Λεμεσό
Έκθεση «Διαφορετικότητα» στη Λεμεσό
Με κοινό χαρακτηριστικό τη διαφορετικότητά τους, οι ζωγράφοι νέας γενιάς, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Ίδρυμα Τεχνών Πήγασος.
Προκλητικός ο Γκιούλ
Τα πυροτεχνήματα του Γκιούλ
Προκλητικός για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε άθλια την Ευρωπαική Ένωση, ναρκοθετώντας το Κυπριακό.
 
 
 
Τελευταία Σχόλια