Σοκάρουν τα στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

greek 25/11/2011
Στοιχεία που σοκάρουν, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συζήτηση στο Σπίτι της ΕΕ, σχετικά με εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και χρήσης ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας, με αφορμή νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, που υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 27 Οκτωβρίου, που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για τέτοια αδικήματα.
 
Ενα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ 150 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 ετών έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
 
 
Στην Κύπρο, 10% των αγοριών και 10% των κοριτσιών που έλαβαν μέρος σε έρευνα της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, δήλωσαν ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.
 
Οπως ανέφερε η Διευθύντρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Σουσάνα Παύλου, στην Κύπρο η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εξακολουθεί να είναι περιτριγυρισμένη από ταμπού. «Ακόμα και όταν οι υποθέσεις έρχονται στην επιφάνεια, οι καταδίκες είναι σπάνια εξασφαλισμένες και, όταν οι δράστες έχουν καταδικαστεί, οι ποινές είναι συγκλονιστικά χαμηλές» ανέφερε.
 

Η κ. Παύλου κάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση να επικυρώσει και να εφαρμόσει πλήρως τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση, καθώς και να υπογράψει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας. 

 




Tags:  

"Άρση της ''απομόνωσης''
"Άρση της ''απομόνωσης''
"Αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό, η ΕΕ πρέπει να προβεί σε επαναξιολόγηση της άρσης της ''απομόνωσης'' των Τουρκοκυπρίων", δήλωσε ο Ν. Έρογλου.
Πάφος: 4000 χιλιάδες άνεργοι στα τουριστικά επαγγέλματα
Πάφος: 4000 χιλιάδες άνεργοι στα τουριστικά επαγγέλματα
Περισσότεροι από τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι σε σαράντα πέντε τουριστικές μονάδες της Πάφου έχουν εγγραφεί ως άνεργοι τους δύο τελευταίους μήνες αφού αναστάληκαν οι εργασίες των τουριστικών καταλυμάτων στα οποία εργοδοτούνταν
Ξεκινούν οι τουρκικές έρευνες στα κατεχόμενα
Ξεκινούν οι τουρκικές έρευνες στα κατεχόμενα
Έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο θα αρχίσει η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σε δυο με τρεις μήνες.
 
 
Τελευταία Σχόλια