''Έρχονται ασήκωτα βάρη''

greek 26/11/2011
 Συναγερμό και με τη χαρακτηριστική φράση "πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους", σημαίνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιος Ορφανίδης, με αποκλειστικές δηλώσεις του στον "Φιλελεύθερο" για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
 
Επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός της Κύπρου από τις διεθνείς αγορές χρηματοδότησης εδώ και έξι μήνες, καθώς και η προειδοποίηση Κομισιόν, "δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για περαιτέρω καθυστέρηση".
 

Ο κ. Ορφανίδης, προειδοποιεί ότι "αν αποτύχουμε και αυτή τη φορά να εφαρμόσουμε ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων τότε θα επιβληθούν οδυνηρά μέτρα που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σοβαρές περικοπές, και όχι απλά πάγωμα στο κρατικό μισθολόγιο, και νέες δυσβάσταχτες φορολογίες για ολόκληρο τον πληθυσμό''

 

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, καλεί κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικούς εταίρους, να κατανοήσουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω αναβολή στη λήψη μέτρων με πρόσχημα τη συναίνεση. Όπως επισημαίνει, το πρόβλημα του επιμερισμού του κόστους που μας προβληματίζει σήμερα ωχριά μπροστά στα ασήκωτα βάρη που θα κληθούμε να πληρώσουμε αύριο, όλοι ανεξαίρετα, αν ολιγωρήσουμε Ο κ. Ορφανίδης σημειώνει, τέλος, ότι στηρίζει τον υπουργό Οικονομικών στην προσπάθειά του να εφαρμόσει άμεσα όσα μέτρα χρειάζονται τα οποία να είναι και αποτελεσματικά και διαρθρωτικά. 

 




Tags:  

Αρχαία εύρηματα στο Καλό Χωριό Ορεινής στη Λευκωσία
Αρχαία εύρηματα στο Καλό Χωριό Ορεινής στη Λευκωσία
Συνεργείο του Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων, που διενεργούσε εκσκαφές εντόπισε ανθρώπινα οστά και πήλινο αγγείο.
Συνάντηση Χριστόφια - Αναστασιάδη
Συνάντηση Χριστόφια - Αναστασιάδη
Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται, επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 
"Δεν μας αφορά η κόντρα Λιλλήκα - Εισαγγελέα"
"Δεν μας αφορά η κόντρα Λιλλήκα - Εισαγγελέα"
Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του πρώην Υπουργού Γ.Λιλλήκα και του Εισαγγελέα Π.Κληρίδη δεν αφορά το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.
Τελευταία Σχόλια