H Merrill Lynch βλέπει επιδείνωση της κρίσης

greek 25/11/2011
Ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίζεται η Βank of America - Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα στην Ευρωζώνη θα επιδεινωθεί, ενώ το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν έχει δει ακόμη τα χειρότερα.

Όπως δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 10-SBC και στη δημοσιογράφο Αμαρρυλίδα Ζέππου ο Head of FX strategy in Europe της Merrill Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης «πλέον η κρίση επιβεβαιωμένα έχει επεκταθεί  σε όλη την Ευρωζώνη με την Γαλλία και την Γερμανία να επηρεάζονται άμεσα και αυτές».
 
Το στέλεχος της ML-BofA εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η μεταφορά κεφαλαίων που έχει παρατηρηθεί από την Ευρώπη προς την Αμερική και τελικώς το δολάριο αποτελεί όαση, οπότε θα πρέπει να αναμένεται η ενίσχυσή του μέσα στους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η Μerrill Lynch εκτιμά ότι οι επενδυτές πρέπει να «παίξουν» το ευρωπαϊκό νόμισμα «short» το επόμενο διάστημα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακίδη «ένας από τους βασικούς λόγους που το ευρώ μπορεί να βρεθεί και σε χαμηλότερα επίπεδα είναι το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες της Ασίας και οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο συνεχίζουν να αγοράζουν ευρώ.
 
Αν σταματήσουν αυτές τις αγορές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το ευρώ με βίαιο τρόπο να κατρακυλήσει».

Σε σχέση με το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το στέλεχος της Merrill Lynch εκτίμησε ότι «δεν έχει πιάσει πάτο» δικαιολογώντας την άποψη αυτή με το επιχείρημα ότι «ακόμα και αν εφαρμοστούν όλα τα διαρθρωτικά μέτρα, το ελληνικό χρέος είναι πολύ μεγάλο  εμποδίζοντας έτσι την ανάκαμψη στο ΧΑ».





Mια λιτή και απέριττη πρεμιέρα
Mια λιτή και απέριττη πρεμιέρα
Οι δυο κυρίες της πίστας ήταν πιστές στο πνεύμα της εποχής που δεν επιτάσσει τις σπατάλες και τις πολυτέλειες περασμένων ετών, εμφανίστηκαν χωρίς τη συνοδεία μπαλέτου και ήταν απλά ντυμένες.
Σιγουριά Σόιμπλε για την 6η δόση
Σιγουριά Σόιμπλε για την 6η δόση
Αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης από την Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα ο τσάρος της Γερμανικής Οικονομίας, Βολφλανγκ Σόιμπλε.
 
Τραγικό τέλος για το Β. Λιβαδά
Τραγικό τέλος για το Β. Λιβαδά
Νεκρός ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς μετά απο φωτιά στο διαμέρισμά του. Στο νοσοκομείο η σύζυγός του Σμαρούλα Γιούλη.
 
 
Τελευταία Σχόλια