"Φωτιές" άναψε συνέντευξη του αρχιεπισκόπου

greek 28/11/2011
Ενταση προκάλεσε η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή" Κύπρου, στην οποία ο προκαθήμενος της Εκκλησίας αποκάλυψε πως, τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2012, θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για να συναποφασιστεί πλαίσιο αρχών επίλυσης του κυπριακού στη βάση του ενιαίου κράτους, αντί της συμφωνίας για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και κυρίως για την επιλογή κοινού υποψηφίου για τις προεδρικές του 2013, ο οποίος θα πολιτευτεί στη βάση αυτή. 

    Στη σύσκεψη, όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β,' θα προσκληθούν, πέραν προσώπων, ομάδων και οργανωμένων συνόλων της κοινωνίας, και όλα τα πολιτικά κόμματα πλην των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αφού όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ξεκάθαρη θέση στο κυπριακό και δεν θα πεισθούν να εγκαταλείψουν τη γραμμή που ακολουθείται σήμερα για την επίλυση του εθνικού προβλήματος. 

    Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί, παράλληλα, τα μικρότερα κόμματα να προχωρήσουν μαζί στον σχηματισμό τρίτου πόλου, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα τους ακολουθήσει. Δήλωσε ακόμη πως για αυτή του την πρόθεση ίσως να κατηγορηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά όπως είπε αυτό ούτε θα τον στεναχωρήσει και ούτε θα τον σταματήσει. Τόνισε παράλληλα πως η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί αν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, όπως διεξάγονται σήμερα. 

    Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου προκάλεσαν την αντίδραση των δύο μεγάλων κομμάτων με τον γγ του ΑΚΕΛ να σημειώνει πως "εάν υιοθετηθεί η θέση του προκαθήμενου της Εκκλησίας, τότε θα επέλθει καταστροφή στον τόπο". "Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας για ακόμα μια φορά προκαλεί την κοινή λογική και τοποθετείται με τρόπο που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την Κύπρο και το λαό μας", δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. 'Αντρος Κυπριανού. 

    Από πλευράς ΔΗΣΥ, δηλώσεις έγιναν από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος σημείωσε πως οι επιλογές των προεδρικών υποψηφίων θα πρέπει να γίνονται από τα πολιτικά κόμματα και όχι από την Εκκλησία. Σημείωσε, παράλληλα, πως το κυπριακό πρόβλημα είναι εθνική υπόθεση και δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση με αποκλεισμούς. 

    Οι εκπρόσωποι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ δήλωσαν ότι τις αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές θα λάβουν τα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους 





Tags:  

"Τα καινούργια ασθενοφόρα δεν είναι εκτεθειμένα"
"Τα καινούργια ασθενοφόρα δεν είναι εκτεθειμένα"
"Οι ισχυρισμοί του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ότι τα καινούργια ασθενοφόρα,είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".
Χαλούμι σε φακελάκια
Χαλούμι σε φακελάκια
Υλικά για 4 άτομα
8 χοντρές φέτες χαλούμι
3 φύλλα κρούστας
 
Steve Jobs - Bill Gates: Τί πίστευε ο ένας για τον άλλον
Steve Jobs - Bill Gates: Τί πίστευε ο ένας για τον άλλον
Bill Gates για τον Steve Jobs: "Δεν ήξερε ποτέ πολλά πράγματα για την τεχνολογία αλλά είχε φοβερό ένστικτο για το τί δουλεύει και τί όχι"...
Τελευταία Σχόλια