Πρόσκληση σε δείπνο από Χριστόφια- Έρογλου

greek 28/11/2011
Κοινή πρόσκληση προς τα Ηνωμένα Εθνη για δείπνο στις 5 Ιανουαρίου απεύθυναν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι αυτοί ''είχαν μια μακρά και ζωντανή συζήτηση για το θέμα της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών''.

Η συζήτηση αυτή, ανέφερε, θα συνεχιστεί πάλι την Πέμπτη στις 10 το πρωί, όταν οι ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί.

Διευκρίνισε ότι μετά την Πέμπτη το πρωί, θα υπάρξουν συναντήσεις και το ''σχέδιο'' όπως εξήγησε, θα είναι ''οι ηγέτες να συναντώνται περισσότερο ή λιγότερο κάθε Δευτέρα μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου''.

Αυτό, συνέχισε, ο κ. Ντάουνερ, πιθανόν να διαφοροποιείται από καιρό εις καιρό από τις καταστάσεις αλλά αυτή, σημείωσε, είναι η πρόθεση σε αυτό το στάδιο.

Αναφερόμενος στην κοινή πρόσκληση Χριστόφια-Ερογλου για δείπνο στην Πύλα, είπε πως ''εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών έχω θερμά αποδεχτεί την πρόσκληση και πράγματι προσβλέπω να παρευρεθώ στο δείπνο στην Πύλα με τους ηγέτες στις 5 Ιανουαρίου''.

Ο κ. Ντάουνερ είπε επίσης ότι θα έχουμε περαιτέρω συζητήσεις με τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας σε μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα καθώς και σε άλλα ερωτήματα που έχουν οι ηγέτες σε σχέση με τις συνομιλίες.





Tags:  

Σκοπιμότητες πίσω από την φυλάκιση Εφραίμ
Σκοπιμότητες πίσω από την φυλάκιση Εφραίμ
Σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τη σύλληψη και την μεταφορά στις Φυλακές Κορυδαλλού, του Ηγουμένου Εφραίμ, δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Λεμεσού.
Υποβαθμίζουν τα ευρήματα οι Τούρκοι
Υποβαθμίζουν τα ευρήματα οι Τούρκοι
«Δεν είναι ειλικρινής» η αναφορά του προέδρου Χριστόφια πως θα επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι από την ύπαρξη φυσικού αερίου, δήλωσε ο Σουνάτ Ατούν.
Η ΟΕΒ εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας το 2012
Η ΟΕΒ εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας το 2012
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων εκτιμά ότι «η πολιτική και κοινωνική αποφασιστικότητα για αντιμετώπιση της κρίσης και τα μέτρα που αποφασίσθηκαν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αναθέρμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας 
Τελευταία Σχόλια