Εξανεμίζεται το ενδιαφέρον για τα netbooks;

greek 30/12/2011
Οι νέοι επεξεργαστές Cedar Trail της Intel θα κάνουν τα νέα netbooks μέχρι και 18% γρηγορότερα, επιταχύντας ταυτόχρονα τα γραφικά και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σύμφωνα με την Intel.

Ένα τυπικό Netbook με Windows 7 έχει συνήθως οθόνη 10 ιντσών, ζυγίζει λιγότερο από 1,5 κιλά και η μπαταρία του διαρκεί 10 ώρες.

Τα Netbooks δεν είναι σχεδιασμένα για απαιτητικές εργασίες όπως είναι η επεξεργασία φωτογραφιών ή τα παιχνίδια καθώς ο επεξεργαστής Atom είναι κατασκευασμένος για μέγιστη λειτουργικότητα και όχι για εντυπωσιακές επιδόσεις.

"Προσπαθούμε να δείξουμε ότι τα netbooks είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα”, λέει ο Mark Miller, υψηλόβαθμο στέλεχος της Intel.

Αν και υπάρχει μείωση του ενδιαφέροντος για τα netbooks στις ΗΠΑ, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, οι πωλήσεις τους παρουσιάζουν αύξηση σε άλλες λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

Η μείωση της ζήτησης για netbooks στο δυτικό κόσμο οφείλεται κατά πολύ στο iPad, το Kindle Fire και τα υπόλοιπα tablets.

Ωστόσο, η Hewlett-Packard, η Asus, η Lenovo, η Samsung και η Toshiba έχουν προγραμματίσει την κυκλοφορία νέων netbooks μέσα στο 2012.




Tags:   netbook  

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο στον ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
Δείπνο Αναστασιάδη στο ζεύγος Ερογλου
Δείπνο Αναστασιάδη στο ζεύγος Ερογλου
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του παραθέτουν σήμερα το βράδυ δείπνο προς το ζεύγος Ντερβίς Ερογλου, στην οικία τους στη Λεμεσό.
 
Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του κ. Αναστασιάδη με την τουρκοκυπριακή ηγεσία και σε ανταπόδοση παλαιότερου δείπνου του ζεύγους Ερογλου προς το ζεύγος Αναστασιάδη.
 
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και η σύζυγός του, Μεράλ, θα παρευρεθούν στο δείπνο, συνοδευόμενοι από το σύμβουλο του κ. Ερογλου, Κουντρέτ Οζερσάι.
 
Η Toshiba θα κυκλοφορήσει το λεπτότερο tablet στην αγορά
Η Toshiba θα κυκλοφορήσει το λεπτότερο tablet στην αγορά
Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το λεπτότερο 10-ιντσο tablet της αγοράς στην έκθεση CES που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.
Τελευταία Σχόλια