Αναβολή της συνάντησης ζητούν οι Οικολόγοι

greek 08/1/2012

Αναβολή της συνάντησης του Green Tree ζητά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, καθώς και άμεση ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο Χριστόφια, αναφορικά με την επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ.

Τη θέση των Οικολόγων διατύπωσε η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του Κινήματος στην Πάφο.

Σχολιάζοντας πληροφορίες τουρκικών και τ/κ ΜΜΕ που αναφέρονται στο περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Γραματέα των Ηνωμένων Εθνών, η κ. Παναγιώτου είπε ότι οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν την τροχοδρόμηση από την πλευρά του ΓΓ προς μια πολυμερή διάσκεψη, γεγονός που αποτελεί συγκεκαλυμμένη επιδιαιτησία στο παρόν στάδιο και κλείσιμο άρον άρον του Κυπριακού πριν από την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.


«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας άμεση ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο της επιστολής και έχουμε την άποψη ότι πρέπει να ζητήσει την αναβολή της συνάντησης στο Green Tree και να αναλάβει την εφαρμογή άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων ώστε να υπάρχει μια αβλαβής ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και μεθοδεύσεων», ανέφερε η κ. Παναγιώτου.

Το Κυπριακό, είπε, πρέπει να επανατοποθετεί στη σωστή του βάση ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών δικαιωμάτων καθώς και του διεθνούς δικαίου.


«Στην επόμενη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου θα πρέπει να τεθούν οι κόκκινες γραμμές πέρα από τις οποίες να μην μπορεί να υποχωρεί οποιοσδήποτε διαπραγματευτής και να ασκηθούν μέσα από μια στρατηγική πραγματικές πιέσεις προς την Τουρκία χρησιμοποιώντας τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που προέκυψαν από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή μας», παρατήρησε η Ιωάννα Παναγιώτου. 
 




Tags:   Οικολόγοι  

Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Μην την πιείτε λουστείτε.....!
Θυμάστε την διαφήμιση που έλεγε “Μην την πιείτε λουστείτε”.....?
Μπύρα σας προτείνουμε κι εμείς αλλά για μια υπέροχη μάσκα για τα μαλλιά.
 
Aθώος, δηλώνει στο Δικαστήριο ο αναισθησιολόγος
Αθώος δήλωσε σήμερα ο αναισθησιολόγος από το Παραλίμνι σε όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα.
Νέα συνάντηση των ηγετών
Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.
Τελευταία Σχόλια