"Δεν απομένει πολύς χρόνος"

greek 10/1/2012
Επίλυση του Κυπριακού προβλήματος πριν από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, την 1η Ιουλίου της τρέχουσας χρονιάς, επιδιώκουν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και οι συνεργάτες του. 
 
 
Διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ ανέφερε ότι, στις επικείμενες συναντήσεις που θα έχει με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στο «Γκρίντρι» του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, στις 22 με 24 Ιανουαρίου, ο Μπαν Κι-μουν αναμένεται να παρουσιάσει «γεφυρωτικές ιδέες» με βάση τις γραπτές προτάσεις που έχουν επιδώσει οι δυο πλευρές στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, κατά τις συζητήσεις στη Λευκωσία.
 
 
Η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι θα επιμείνει στη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης, ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με κυπριακή πηγή, η επίτευξη «ουσιαστικών συγκλίσεων» στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, δηλαδή στα θέματα ιθαγένειας, διακυβέρνησης, περιουσιακού και εδαφικού, αποτελεί «βασική προϋπόθεση» για τη σύγκληση διάσκεψης. 
 
 
Στην επιστολή του προς τους Χριστόφια και Έρογλου το περασμένο Σάββατο, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ επαναλαμβάνει τα όσα δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, προτρέποντας τους δυο ηγέτες «να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να συμφωνήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα», ώστε να προχωρήσουν στο «επόμενο βήμα» για την πραγματοποίηση πολυμερούς διάσκεψης, όπως είχε αναφέρει και στη δήλωσή του την 1η Νοεμβρίου.




Tags:  

Ο Καναδάς υποστηρίζει αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού
Ο Καναδάς υποστηρίζει ένθερμα μια αμοιβαία αποδεκτή λύση του Κυπριακού στη βάση διαπραγματεύσεων.
Επαναπατρίζονται οι κλεμμένες εικόνες
Επαναπατρίζονται οι κλεμμένες εικόνες
Δύο μεταβυζαντινές εικόνες, οι οποίες κλάπηκαν από κατεχόμενους ναούς της Κύπρου και εξήχθησαν παράνομα, εντοπίστηκαν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και επιστρέφουν στην Κύπρο.
 
Οικολογικό κτίριο που “τρέφεται” με ατμοσφαιρικούς ρύπους
Οικολογικό κτίριο που “τρέφεται” με ατμοσφαιρικούς ρύπους
Μια αρχιτεκτονική εταιρία από το Χονγκ-Κονγκ σχεδιάζει ένα νέο κτίριο το οποίο θα καταναλώνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους καθαρίζοντας έτσι την ατμόσφαιρα στις πόλεις.
Τελευταία Σχόλια