Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης

greek 12/1/2012
«Η αναφορά του πολυνομοσχεδίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τις ελεύθερες ζώνες και αποθήκες δεν αφορά σε καμία περίπτωση σε ζώνες ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας».

Αυτό διευκρίνισε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του σχετικά με το άρθρο 41. Όπως εξηγεί το υπουργείο, η εν λόγω ρύθμιση αφορά σε εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης Εθνικής Τελωνειακής Νομοθεσίας και της υφιστάμενης σχετικής πρόβλεψης για την ύπαρξη και τη λειτουργία ελεύθερων ζωνών και ελεύθερων αποθηκών όπου ισχύει ειδικό τελωνειακό καθεστώς. Σημειώνεται ότι δεν αφορά σε καμία περίπτωση σε ζώνες ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, στις οποίες επιτρέπονται αποκλίσεις από το εργασιακό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας.

Η αλλαγή που προωθείται αφορά αποκλειστικά στη δυνατότητα που θα δίνεται από το νόμο στον υπουργό Οικονομικών να επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε εξαγωγικές επιχειρήσεις να εκτελούν ελαφρές μεταποιητικές δραστηριότητες εντός των συγκεκριμένων χώρων, ώστε να επανεξάγουν τα προϊόντα χωρίς αυτά να υφίστανται κόστη εκτελωνισμού.
 




Tags:  

Το ντέρμπι στη Ρόδο για Κολοσσό-ΠAΟ κλέβει την παράσταση
Το ντέρμπι στη Ρόδο για Κολοσσό-ΠAΟ κλέβει την παράσταση
Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, με την οποία πέφτει η «αυλαία» του πρώτου γύρου. Κολοσσός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στη Ρόδο, με τον έτερο «συγκάτοικο» στην κορυφή της βαθμολογίας, Ολυμπιακό, να έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς θα υποδεχθεί τον Ηλυσιακό.
Δύσκολα τα πράγματα με το PSI
Δύσκολα τα πράγματα με το PSI
Σοβαρή είναι η κατάσταση όσον αφορά το ελληνικό PSI διεμήνυσε ο  ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι.
64,5 δισ.ευρώ έκαναν "φτερά" από την Ελλάδα
64,5 δισ.ευρώ έκαναν "φτερά" από την Ελλάδα
Περισσότερα από 64 δισ. ευρώ έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης.
Τελευταία Σχόλια