Δεν θα συμμετάσχει σε συνάντηση για άμυνα και ασφάλεια της ΕΕ η Τουρκία

greek 12/1/2012
Η Τουρκία δεν πρόκειται να μετάσχει σε τυχόν συνάντηση που θα συγκαλέσει η κυπριακή προεδρία στην ΕΕ για θέματα Αμυνας και Ασφάλειας, καλώντας τις χώρες που συνεισφέρουν στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ενωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ.

Κατά τη σημερινή εβδομαδιαία τακτική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα αλλαγών στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Βοσνία και το Κόσοβο με δεδομένη την κυπριακή προεδρία. Απαντώντας, ο Ουνάλ είπε πως δεν τίθεται θέμα κάποιας αλλαγής. “Ήδη δεν υπάρχει αλλαγή στη διοίκηση μονάδων στις οποίες συνεισφέρουμε και ούτε θα αναλάβει η ελληνοκυπριακή πλευρά τη διοίκηση κάποιας μονάδας. Δεν έχουμε δει προς το παρόν κάτι που θα επέβαλλε να κάνουμε αλλαγές”, είπε ο Ουνάλ και ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ και ως εκ τούτου “δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στις συναντήσεις Υπουργών Αμυνας της ΕΕ”. 

Ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί να μετάσχει αν η κυπριακή προεδρία συγκαλέσει συνάντηση χωρών που συνεισφέρουν στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας και λέγοντας ότι “ο συνομιλητής της Τουρκίας και των χωρών που συνεισφέρουν στην Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας είναι η Γραμματεία, δηλαδή η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Αμυνας και Ασφάλειας Κάθριν Αστον, πράγμα που θα εξακολουθήσει να ισχύει,” κατέληξε: “Πέραν τούτου εάν η προεδρία της ελληνοκυπριακής πλευράς επιχειρήσει να θέσει άλλα ζητήματα, αυτά θα αξιολογηθούν χωριστά”. 





Tags:  

Έρχονται τα πρώτα smartphones με επεξεργαστή Intel
Έρχονται τα πρώτα smartphones με επεξεργαστή Intel
H Intel ανακοίνωσε την Τετάρτη στην έκθεση CES 2012 ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone με επεξεργαστή Intel μέσα στο 2012.
Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
 Το είδος των πρωτεϊνών που καταναλώνει κανείς, παίζει ρόλο όσον αφορά το πόσο κινδυνεύει από εγκεφαλικό.
Δύσκολα θα φτάσει το κυπριακό αέριο στις ακτές
Δύσκολα θα φτάσει το κυπριακό αέριο στις ακτές
Η Noble Energy δεν μπορεί να τοποθετηθεί δεσμευτικά ως προς τα χρονοδιαγράμματα που μπορούν να τηρηθούν για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Αφροδίτη.
Τελευταία Σχόλια