"Πρόθεση της Άγκυρας είναι η διχοτόμηση"

greek 12/1/2012
Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί "σχεδίου λύσης Βήτα" αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας που δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά η διχοτόμηση, επεσήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
   
Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Στεφάνου, καταγγέλλει αυτές τις προθέσεις και καλεί τη διεθνή κοινότητα να υποδείξει στην Τουρκία ότι ήρθε ο καιρός να υλοποιήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για λύση.
   
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, τόνισε ο εκπρόσωπος, συνεχίζει τις προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
   
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι δεν νοείται κατάληξη της ειρηνευτικής διαδικασίας χωρίς τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι η διεθνής διάσκεψη θα γίνει για να επιλυθούν οι διεθνείς πτυχές του κυπριακού.
   
Για να γίνει όμως αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να λυθούν πρώτα οι εσωτερικές πτυχές του προβλήματος, και αυτό σημείωσε, είναι και θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 




Tags:  

Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση επικράτησε το πρωί στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισαγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την τραγωδία στο Μαρί.
Στα ημιτελικά του Σίδνεϋ ο Παγδατής
Στα ημιτελικά του Σίδνεϋ ο Παγδατής
Στα ημιτελικά του τουρνουά του Σίδνεϋ προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής καθώς σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο κέρδισε τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Μπότρο.
 Επείγουσα έκκληση για αίμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού
Επείγουσα έκκληση για αίμα στο Νοσοκομείο Λεμεσού
Επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων απευθύνει η Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού λόγω σοβαρών ελλείψεων.
Τελευταία Σχόλια