Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ

greek 11/1/2012
Ενταση επικράτησε το πρωί στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισαγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την ημέρα που έξι Πυροσβέστες μέλη της ΕΜΑΚ, μαζί με άλλα 7 άτομα, έχασαν τη ζωή τους στην τραγική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. 

Συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν σε λυγμούς και φώναζαν για «δικαιοσύνη» ενώ ο πατέρας του Σπύρου Τταντή, Σταύρος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. 

Το τρισάγιο τελέστηκε στις 10 το πρωί στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκά, του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου και αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά την ομιλία του Γιαννάκη Ομήρου ορισμένοι συγγενείς ξέσπασαν σε λυγμούς και φωνές ζητώντας «δικαιοσύνη».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη «βαθειά συμπάθεια του συνόλου των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, στους συγγενείς των θυμάτων, των ηρώων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου, των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των αξιωματικών του ναυτικού και των ναυτών». 

Θέλω συνέχισε «να σας πω ότι κατανοώ πως δεν είναι εύκολο να σας μεταδώσω λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς, όμως θα πρέπει να ξέρετε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και δεν υπάρχει πιο πολύτιμη κληρονομιά απ' αυτή που μας κληροδότησαν - και ιδιαίτερα σας κληροδότησαν - οι ήρωες της 11ης Ιουλίου. Της προσήλωσης στο καθήκον, της αυτοθυσίας και του ηρωισμού και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου» είπε.

Ο κ. Ομήρου δεν θέλησε να εισέλθει όπως είπε στο «θέμα των ευθυνών» ούτε να διαταράξει «το κλίμα του σημερινού μνημοσύνου. Οπως ξέρετε η Βουλή των Αντιπροσώπων συζήτησε σε έκταση το θέμα των ευθυνών, κατέληξε σε συγκεκριμένο ψήφισμα και τοποθετήθηκε με σαφήνεια και ασφαλώς ως Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις που καταθέσαμε κατά την μακρά συζήτηση που έγινε» στο Σώμα. 

Απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των θυμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «θέλω για ακόμα μια φορά να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό που είπαμε στη Βουλή πως θα αγρυπνούμε μέχρι τέλους για την απονομή της δικαιοσύνης και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος του λαού, ισχύει απολύτως».

Ο κ. Ομήρου ευχήθηκε «ένα καρποφόρο και δημιουργικό 2012, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να μπορέσει ο χρόνος να επουλώσει τις πληγές. Επαναλαμβάνω παραμένουμε σταθερά και απαρέγκλιτα στη θέση ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη» κατέληξε. 

Στις 12 το μεσημέρι τελέστηκε στο χώρο της τραγωδίας στη ναυτική Βάση στο Μαρί τρισάγιο στη μνήμη και των 13 θυμάτων της τραγωδίας της 11ης Ιουλίου.





Tags:  

"Πρόθεση της Άγκυρας είναι η διχοτόμηση"
"Πρόθεση της Άγκυρας είναι η διχοτόμηση"
Οι προθέσεις της Άγκυρας δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά η διχοτόμηση, επεσήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Ντεπούτο με Αρσεναλ έκανε ο κυπριακής καταγωγής Γεννάρης
Το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τα χρώματα της Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Κυπριακής καταγωγής ποδοσφαιριστής Νίκος Γεννάρης. 
 Με τη 13η αγωνιστική συνεχίζεται η δράση στο Futsal
Με τη 13η αγωνιστική συνεχίζεται η δράση στο Futsal
Με τις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται η δράση του Πρωταθλήματος Futsal Α’ Κατηγορίας.
Τελευταία Σχόλια