Συμφωνία για θέματα πολιτισμού μεταξύ Κύπρου και Κατάρ

greek 13/1/2012
Συμφωνία για θέματα πολιτισμού, υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο Υπουργός Πολιτισμού, Τεχνών και Κληρονομιάς του Κατάρ Hamad Bin Abdulaziz Al Kuwari.

Προηγουμένως, ο Υπουργός Πολιτισμού του Κατάρ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. 

Μιλώντας μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Al Kuwari εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την ευκαιρία που είχε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συνομιλήσει μαζί του. Πρόσθεσε ότι του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani και τον συνεχάρη για την πολύ σημαντική δουλειά που θα αρχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία με την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα διεκπεραιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την τόσο σημαντική δουλειά. 

«Λόγω των σχέσεων των δύο κρατών, πιστεύω ότι αυτή η περίοδος θα είναι πολύ πλούσια σε όλους τους τομείς. Η χώρα μας είναι πολύ ενεργή στο διεθνή χώρο, υπάρχουν πολλά συνέδρια που θα γίνουν στη χώρα μας και νομίζω ότι η Ευρώπη γενικότερα και η Κύπρος ειδικότερα θα είναι βασικοί συντελεστές σε αυτά τα συνέδρια», ανέφερε. 

Ο Υπουργός Πολιτισμού του Κατάρ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή της συμφωνίας για τον πολιτισμό μεταξύ των δύο κρατών, η οποία όπως είπε, αντανακλά τις βαθιές σχέσεις που ενώνουν τους δύο λαούς και θα ενισχύσουν τη συνεργασία στον πολύ σημαντικό τομέα του πολιτισμού. 

Πρόσθεσε ότι ο πολιτισμός παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των κρατών σε όλα τα επίπεδα. 

Ο Καταριανός Υπουργός είπε επίσης ότι συμφώνησαν με τον Υπουργό Παιδείας Γιώργο Δημοσθένους να ετοιμάσουν ένα εκτελεστικό σχέδιο για τη συμφωνία που υπέγραψαν και να ανταλλάξουν διοργανώσεις σε όλες τις πτυχές που αφορούν τον πολιτισμό.

Είπε, τέλος, ότι προσκάλεσε τον κ. Δημοσθένους να επισκεφθεί την Ντόχα και να συζητήσουν τα ζητήματα παιδείας και πολιτισμού τόσο με τον ίδιο όσο και με τον Υπουργό Παιδείας του Κατάρ. 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία μαζί με τη φίλη χώρα του Κατάρ έχει υπογράψει 18 συμφωνίες». 

Αναφερόμενος στη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Κατάρ, ο κ. Δημοσθένους δήλωσε ότι έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία και σημειολογία, διότι υπογραφές μεταξύ χωρών σε θέματα πολιτισμού ενδυναμώνουν, ενισχύουν και δίνουν την πραγματική διάσταση στη φιλία των λαών μέσα από πολιτιστικές ανταλλαγές. Πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνονται οι πραγματικές φιλίες και συνεργασίες μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. 

Εξήγησε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη συμφωνία θα γίνουν ανταλλαγές που θα αφορούν εκθέσεις καλλιτεχνών, σεμινάρια και συνέδρια στις δύο χώρες και άλλα δρώμενα που θα αφορούν θέματα πολιτισμού. 

«Είμαστε βέβαιοι και σίγουροι ότι με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε και ενισχύουμε περαιτέρω τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», είπε. 





Tags:  

Γάγγραινα η διαφθορά για την Κύπρο
Γάγγραινα η διαφθορά για την Κύπρο
Η διαφθορά στην Κύπρο θεωρείται από τη μεγάλη πλειοψηφία ως ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο θα οξυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση επικράτησε το πρωί στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισαγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την τραγωδία στο Μαρί.
"Aπαράδεκτος ο Ντάουνερ"
"Aπαράδεκτος ο Ντάουνερ"
Ο κ. Λουκαίδης κάλεσε τον κ.Ντάουνερ να ανακαλέσει δήλωσή του στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ».
Τελευταία Σχόλια