Στο Ισραήλ η Διαμαντοπούλου

greek 10/1/2012
Η συνεργασία των δυο χωρών στο θέμα των μηχανισμών προώθησης της αξιολόγησης των πανεπιστημίων, στη δημιουργία των κέντρων αριστείας καθώς και στο θέμα των ουμανιστικών σχολών συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό της, Gideon Saar, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στο Ισραήλ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός προσκάλεσε τις οκτώ σχολές του Ισραήλ με κλασικές σπουδές και αρχαία ελληνικά να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την Ακαδημία Πλάτωνος.

Επίσης, κατά την επίσκεψη της υπουργού, ξεκίνησε η ενεργοποίηση της συμφωνίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας ανάμεσα στις δύο χώρες, με υπογραφή του πρώτου πρωτοκόλλου που αφορά τα κοινά προγράμματα που εμπλέκουν ερευνητικά κέντρα και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Στόχος είναι να υπάρξει υποστήριξη για την πιλοτική λειτουργία μίας θερμοκοιτίδας καινοτομίας στο πλαίσιο της εμπειρίας του Ισραήλ.

Τέλος, η υπουργός επισκέφθηκε και το μουσείο για το ολοκαύτωμα, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή συνεργασία για τη διατήρηση της μνήμης και των μηνυμάτων για την ανθρωπότητα.
 




Tags:  

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Επιθυμούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να γνωρίσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα σας» τόνισε ο σεΐχης Αμπντουλάχ Αλ Ναχιάν.
Μήνυση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τις πλημμύρες
Μήνυση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τις πλημμύρες
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την διερεύνηση ευθυνών και την αποτελεσματικότητα των οργάνων της πολιτείας.
Πρόγραμμα για τη Διατήρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Παράκτιας Ζώνης της Αν. Μακε
Πρόγραμμα για τη Διατήρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Παράκτιας Ζώνης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή μέσα από τη λογική <<προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης>>...
Τελευταία Σχόλια