Η Ελλάδα «επανέρχεται» στην αμερικανική ειδησεογραφία

greek 10/1/2012
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών επενδυτών θα τεθεί σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και θα χαθεί η επόμενη δανειακή δόση, εκτιμούν αμερικανικά ΜΜΕ. Παράλληλα, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις προειδοποιήσεις των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας για «πιστή εφαρμογή» των μεταρρυθμίσεων και των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα πιθανά σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης συγκεντρώνουν και πάλι το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η «αυστηρή προειδοποίηση» Μέρκελ και Σαρκοζί, αντικατοπτρίζοντας το «υψηλό διακύβευμα» ότι «ενδεχόμενη αποτυχία» στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την ομάδα των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που κατέχουν δισεκατομμύρια δολάρια ελληνικού χρέους, θα «ανέτρεπε πιθανώς» το σχέδιο διάσωσης που αποφάσισαν πέρυσι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και θα διαταρασσόταν δραματικά η εμπιστοσύνη προς το ευρώ.

Στα δημοσιεύματα γίνεται επίσης αναφορά στις πρόσφατες επισημάνσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τόνισε ότι χωρίς μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας «άτακτης χρεοκοπίας», η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
 




Tags:  

Aστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία  - 13 συλλήψεις
Aστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία - 13 συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθησαν συνολικά 284 άτομα, εκατόν έντεκα οχήματα και προσήχθησαν σαράντα επτά, εκ των οποίων συνελήφθησαν δεκατρία άτομα.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τη Διαμαντοπούλου
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε τη Διαμαντοπούλου
Τον Σταυρό των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου, απένειμε στην υπουργό Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.
 
Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου
Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής των νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου, Μιχάλης Κόκκινος, διαμαρτυρόμενος, για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρόδου.
Τελευταία Σχόλια