"Αναξιοποίητο το ΕΣΠΑ"

greek 10/1/2012
«Οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι το κυριότερο εργαλείο που διαθέτει η χώρα μας προκειμένου να στηρίξει την απασχόληση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για χιλιάδες ανθρώπους, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, αυτό το πολύτιμο όπλο παραμένει αναξιοποίητο, στο πλαίσιο μιας αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, που λειτουργεί στη λογική των εύκολων λύσεων. Εδώ και δύο χρόνια, αντί να μπαίνει το μαχαίρι στις σπατάλες του κράτους, μπαίνει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αντί να αξιοποιούνται πόροι για να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, το κράτος κηρύσσει ουσιαστικά στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα''.

Αυτά σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος σε σημερινή απογευματινή εκδήλωση του επιμελητηρίου σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ σχετικά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων". 

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε την εκτίμησή του ότι είναι καιρός, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εταίροι μας, να αντιληφθούν ότι χωρίς ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποτρέψει τη χρεοκοπία. ''Η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα, ειδικά μετά και την απόφαση για αύξηση του ποσοστού της κοινοτικής χρηματοδότησης στο 95%. Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει σε προτεραιότητα την εμπροσθοβαρή χρήση των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε να κινητοποιηθούν έργα και επενδύσεις. Πλέον, δεν υπάρχουν ούτε δικαιολογίες ούτε περιθώρια καθυστέρησης''.
 




Tags:  

Καταγγελίες ΣΟΚ
Καταγγελίες ΣΟΚ
Σοβαρές καταγγελίες έκαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ για τα δημόσια νοσοκομεία.Γιατρός στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επέλεξε ποιος θα ζήσει γιατί δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε δύο περιστατικά.
Βγάζουν λεφτά στις "πλάτες" της Ελλάδας
Βγάζουν λεφτά στις "πλάτες" της Ελλάδας
Mε τίτλο, «Τα hedge funds στοιχηματίζουν σε μεγάλα κέρδη από τη διάσωση της Ελλάδας»,κυκλοφορεί σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν.
Φεύγει...
Φεύγει...
Οι αντιδράσεις που έφερε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η πρόταση για δυαρχία οδηγούν το Γιώργο Παπανδρέου στην απόσυρσή της και στην αποχώρησή του.
 
Τελευταία Σχόλια