Δε θα ξεχαστεί...

greek 08/1/2012

Η τραγωδία στο Μαρί δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δηλώνει η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία επικρίνει το γεγονός ότι έξι μήνες μετά την τραγωδία κανείς δεν έχει προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

''Εξι μήνες έχουν περάσει από την τραγωδία στο Μαρί και ακόμα δεν έχει προσαχθεί κανένας ενώπιον της Δικαιοσύνης'', αναφέρει σε δήλωσή της η ΓΓ των Οικολόγων, προσθέτοντας ότι ''παρά το πέρας των εργασιών της μονομελούς ερευνητικής επιτροπής Πόλυ Πολυβίου και ανακοίνωσης του πορίσματος ήδη από τον Οκτώβριο και παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για ολοκλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας και μελέτης του συγκεντρωθέντος μαρτυρικού υλικού δεν έχει ασκηθεί ακόμη καμία ποινική δίωξη''.

Υπενθυμίζοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είχε επανειλημμένα υποσχεθεί άσκηση των ποινικών διώξεων κατά των υπευθύνων το συντομότερο δυνατό και μάλιστα πριν από το τέλος του χρόνου, η κ. Παναγιώτου προσθέτει ότι ''αυτό δυστυχώς δεν έχει πραγματοποιηθεί''.


''Αναμένουμε την προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης άμεσα. Η τραγωδία στο Μαρί δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και όλοι εμείς οι πολίτες αναμένουμε απονομή της Δικαιοσύνης'', καταλήγει.
 





 Επικίνδυνο τρόφιμο εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες
Επικίνδυνο τρόφιμο εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες
Τρόφιμο το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβόληση έχει διακινηθεί στην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.
"Tρικλοποδιά της Κύπρου στην Ελλάδα"
Υπό τον τίτλο «Τρικλοποδιά από τον Ε/κ τομέα στην Ελλάδα», η τουρκική εφημερίδα Aksam, γράφει ότι ο Διοικητής της «νοτίου Κύπρου»,Α.Ορφανίδης, πρότεινε την ακύρωση του σχεδίου PSI.
Μείωση στο εμπόριο μέσω της πράσινης γραμμής
Μείωση κατά 50% σημειώθηκε στο εμπόριο προϊόντων μέσω της πράσινης γραμμής, εξαιρουμένης της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στις ελεύθερες περιοχές, λόγω της έκρηξης στο Μαρί. 
Τελευταία Σχόλια