Συλλογικότητα ζητά ο Αναστασιάδης

greek 09/1/2012

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν τον τόπο", δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε σε συλλογικότητα και διαβούλευση για να αντιμετωπιστούν τα πιεστικά, όπως είπε, διλήμματα που αναμένεται να βρεθούν ενώπιον μας στη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, από τον εθνικό σύλλογο ''Ακρόπολης'' στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του γύρω από τα όσα αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιστολής του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους δυο ηγέτες και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό η επιστολή να έχει φθάσει σε ένα παράνομο καθεστώς και στη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία ακόμα να αγνοείται.

''Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ανησυχία μου διότι άλλα λέγονταν μέχρι προχθές και άλλα μας διαβεβαίωνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τις δίκες μας προβλέψεις και προειδοποιήσεις'', είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και εξέφρασε την ελπίδα ότι ''θα δοθεί η ευκαιρία να θυσιάσει λίγο από το χρόνο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να κόψει πίσω καμιά βασιλόπιτα και καμιά εκδήλωση, για να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για το πώς οδηγείται, πού οδηγείται και τι αναμένει από όλη αυτήν την πρωτοβουλία, στην οποία θα βρεθεί ενώπιον πιεστικών διλλημάτων''.


Αναφερόμενος στο αποψινό δείπνο που θα παραθέσει στον Ντερβίς Έρογλου στην οικία του στη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα θέσει ενώπιον του Τ/κ ηγέτη την ανησυχία του για τις εξελίξεις και την άποψη ότι ''δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, με βάση τα όσα δηλώνουν οι ίδιοι οι ηγέτες, γιατί δεν παρατηρήθηκε καμία πρόοδος που να ευελπιστεί κανένας ότι οδηγούμαστε κάπου που θα δώσει ελπίδα ή θα δώσει προοπτική''.

Στην ομιλία του εξάλλου, στον Εθνικό Σύλλογο ''Ακρόπολη'', ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως θα θέσει ξεκάθαρα στον κ. Εργογλου ''τους κινδύνους που διατρέχουμε σαν αποτέλεσμα της εμμονής κάποιων να οδηγηθούμε χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία ή πρόοδο, κατά κύριο λόγο, στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης και ενδεχόμενα στα όσα επαπειλούνται μέσα από την επιστολή του ΓΓ για διεθνή διάσκεψη''.


''Θέλω να του τονίσω ότι χωρίς τη μέχρι στιγμής αναφορά στο περιουσιακό, στις εδαφικές αναπροσαρμογές, στα δικαιώματα των προσφύγων, στη συνέχιση της δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων με τη συνεχή ροή των εποίκων, δεν μπορεί να υπάρξει λύση'' είπε και συμπλήρωσε ''θα πρέπει να συνειδητοποιήσει και ο κ. Ερογλου και πολύ περισσότερο η Τουρκία, ότι η λύση θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή όχι από τη μια κοινότητα αλλά και από τις δυο και θα πρέπει να διασφαλίζει και να απαντά στις ανησυχίες και τις έγνοιες των Ε/κ''.

Ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε επίσης όπως το 2012 θα είναι η χρονιά της συλλογικότητας, της διαβούλευσης και του αλληλοσεβασμού και ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, ενώ έκανε λόγο για μια άγονη και δίσεκτη τετραετία που πέρασε.


''Δεν μπορεί να περιχαρακώνεται μόνος του ο Πρόεδρος με έναν αυστηρό κύκλο συνεργατών και να νομίζουν ότι κατέχουν την πάσα σοφία, ότι μπορεί να κερδίσουν αυτό που διεκδικεί ο κυπριακός ελληνισμός, μια λύση δηλαδή που να ανταποκρίνεται και στις δικές του προσδοκίες, αν παραμένουν προσκολλημένοι σε κόμματα, σε εμμονές, χωρίς να αξιοποιούμε τον παράγοντα Ευρώπη ή των υπολοίπων δυνάμεων'', είπε ο κ. Αναστασιάδης και έστειλε το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι ''ο κυπριακός ελληνισμός δεν αποτελείται μόνο από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του''.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε την ετοιμότητα του κόμματος του να επωμιστεί πολιτικό κόστος για όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και ευχήθηκε όπως το 2012 ''ο Πρόεδρος Χριστόφιας να λάβει το μήνυμα της κοινωνίας, ότι δεν μπορεί από μόνος του και όπως έχει φέρει τα πράγματα, να διαχειριστεί τα κεφαλαιώδη θέματα που απασχολούν τον τόπο''.


''Αν πραγματικά θέλει να υπηρετήσει την πατρίδα μας, εμείς του απαντούμε με υπευθυνότητα ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ισχύ που η δύναμη δημιουργεί, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με συλλογικότητα και μακριά από σκοπιμότητες'', συμπλήρωσε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι ''ακόμα και όταν θα μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο, η δική μας απόφαση θα είναι θέσεις πολιτικής και όχι αντιθέσεις σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής'' και πως ''θα μπούμε σε ένα πολιτισμένο διάλογο, μέσα από καινοτόμες ιδέες, να δώσουμε επιτέλους ελπίδα στον κυπριακό ελληνισμό και στον κυπριακό λαό ευρύτερα''.

 





Έρχονται οι πρώτες τηλεοράσεις με Android;
Έρχονται οι πρώτες τηλεοράσεις με Android;
Ο πρώτος κατασκευαστής που θα συμπεριλάβει το Android 4.0 είναι η Lenovo και τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012.
Στο νοσοκομείο ο Ραούφ Ντενκτάς με αφυδάτωση
Στο νοσοκομείο ο Ραούφ Ντενκτάς με αφυδάτωση
Στο ''πανεπιστημιακό'' νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής νοσηλεύεται από χθες το βράδυ ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, λόγω αφυδάτωσης.
Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Επιστολή του γγ του ΟΗΕ στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο
Ο κυβερνητικός κκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Τελευταία Σχόλια