Συλλούρης: Αλλάζει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού

greek 09/1/2012
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, με την επιστολή Μπαν Γκι -μουν προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, συνιστούν μια αλλαγμένη διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι «είτε περαιτέρω εγκλωβισμός και υποχωρήσεις, είτε τέλμα» εκτιμά ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης. 

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, σε σημερινές δηλώσεις του στα γραφεία του Κόμματος, είπε ότι «βρισκόμαστε ενόψει εξελίξεων την ώρα που ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας δηλώνει ότι δεν πάμε καλά, καρκινοβατούμε». 

Ο κ. Συλλούρης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είτε δεν αντιλαμβάνεται, είτε δεν μας λέει όλη την αλήθεια και την πραγματικότητα, ή άλλα συμφωνεί στο παρασκήνιο και για άλλα ενημερώνει». Είναι γι΄ αυτό το λόγο, υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, που υπάρχει ανάγκη στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο να γίνει σε βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα, κάτι που όπως είπε, θα απαιτήσει το Ευρωπαϊκό Κόμμα. 

Ο Δημήτρης Συλλούρης συνέχισε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε να δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς καταγεγραμμένες τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες, καθώς και τις θέσεις των δύο πλευρών, κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Σύλλουρη, ο Πρόεδρος «αμελεί να πράξει». 

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του ΓΓ των ΗΕ προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι είναι εμφανές που οδηγούνται τα πράγματα. Κατά τον κ. Συλλούρη το περιεχόμενο της επιστολής Μπαν προς τους δύο ηγέτες δεν αποτελεί είδηση, αλλά «ήταν προβλεπτό από την πρώτη συνάντηση» και είναι γι΄ αυτό, είπε, που το ΕΥΡΩΚΟ είχε ζητήσει τότε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να διευκρινίσει τα παρακάτω βήματα και ιδιαίτερα τη βάση της λύσης του Κυπριακού, εφόσον ο ίδιος διαπιστώνει ότι η άλλη πλευρά δεν τηρεί τη βάση». 

«Πάμε ξανά με μια αλλαγμένη διαδικασία και το αποτέλεσμα θα είναι είτε περαιτέρω εγκλωβισμός και υποχωρήσεις, είτε τέλμα» υπέδειξε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ. 

Ερωτηθείς εάν θα ανταποκριθεί θετικά σε περίπτωση που κληθεί να μεταβεί στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «δεν χρειάζεται να ενισχύσουμε το ψεύτικο θέατρο ότι υπάρχουν εξελίξεις, ώστε να ευκολυνθούν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν εξελίξεις και να οδηγήσουν τα πράγματα σε διεθνή διάσκεψη». 

Για τους ισχυρισμούς του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί και δύο κράτη, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι τα λεγόμενα και οι ενέργειες του κ. Ερογλου δεν αποτελούν έκπληξη. «Είναι γνωστό ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επίσημα φέρνει θέσεις χειρότερες κι από αυτές του Ντενκτάς για δύο κράτη και ουσιαστικά έχει διαλύσει την υποτιθέμενη κοινή βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» συμπλήρωσε. 





Tags:  

Μάσκα προσώπου με γκρέιπ φρουτ
Έχετε λιπαρό δέρμα; Φτιάξτε μία μάσκα με γκρέιπ φρουτ, η οποία θα διώξει τη λιπαρότητα και το δέρμα σας θα γίνει πιο φωτεινό.
 
 Και με μηχάνημα αιμοδιάλυσης συνδέθηκε ο Ραούφ Ντενκτάς
Και με μηχάνημα αιμοδιάλυσης συνδέθηκε ο Ραούφ Ντενκτάς
Και με μηχάνημα αιμοδιάλυσης έχει συνδεθεί μετά το μεσημέρι ο Ραούφ Ντενκτάς καθώς επιδεινώθηκε η νεφρική ανεπάρκεια. 
Καθημερινή φροντίδα σώματος το χειμώνα
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το δέρμα του σώματός μας επηρεάζεται αρκετά από τους εξωτερικούς παράγοντες, κυρίως από το κρύο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το σώμα μας είναι ντυμένο με πολλά ρούχα.
Τελευταία Σχόλια