Υπόμνημα στη FIFA από την ΕΠΟ για το νομοσχέδιο του Γερουλάνου

greek 10/1/2012
Υπόμνημα στη FIFA προτίθεται να αποστείλει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα άρθρα στα οποία, σύμφωνα με την ΕΠΟ, παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στον νέο αθλητικό νόμο.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, με τον πρόεδρο της ανώτατης ελληνικής ποδοσφαιρικής αρχής, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, να προαναγγέλει κινητοποιήσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ως πρώτη ενέργεια επελέγη η σύνταξη υπομνήματος προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ κάποια μέλη του Δ.Σ. πρότειναν να σταλεί άμεσα υπόμνημα (μαζί με το νομοσχέδιο) στη FIFA, προκειμένου να προκληθεί η παρέμβασή της.
 
«Το ποδόσφαιρο βάλλεται από όλους, με τελευταίο δείγμα τον νόμο που βλέπω να εισάγεται στη Βουλή. Αυτός ο νόμος περιέχει πολλά στοιχεία που είναι κατά του αυτοδιοίκητου. Αυτό δεν θα το δεχτεί η ΕΠΟ. Ορισμένα άρθρα που θίγουν το αυτοδιοίκητο δεν θα γίνουν δεκτά» υπογράμμισε ο κ. Πιλάβιος, μιλώντας στην εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Πέμπτη.
 
Το μεσημέρι (13:00) της Τρίτης, οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Football League, Football League 2) θα συναντηθούν με το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή.
 
Το παιχνίδι, λοιπόν, για το νέο αθλητικό νόμο δείχνει να χοντραίνει, αφού τα λεγόμενα του κ. Πιλάβιου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες σχετικά με την κόντρα που αναπτύσσεται με τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.
 
Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένες (βασικές) διατάξεις του νομοσχεδίου δεν βρίσκουν σύμφωνη την ΕΠΟ και μία από αυτές είναι η δυνατότητα να ορίζει αγώνες η Πολιτεία, ενώ «κόκκινο πανί» είναι η αντίστοιχη διάταξη που προβλέπει τη μείωση σε 15 τον αριθμό των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ (από 21 σήμερα).
 
Από την άλλη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία τους τελευταίους μήνες είχε ρίξει τους τόνους και ο λόγος δεν είναι άλλος από το κλείσιμο της «κάνουλας» των επιχορηγήσεων που έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα.




Tags:  

Εξαρθρώθηκε συμμορία ναρκωτικών
Εξαρθρώθηκε συμμορία ναρκωτικών
Eξαρθρώθηκε πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.Δείτε φωτογραφίες.
Μελισσανίδης: «Όταν πάρω την ΑΕΚ θα γίνει χαμός»
Μελισσανίδης: «Όταν πάρω την ΑΕΚ θα γίνει χαμός»
Νέο δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας μπλέκει τον Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αρχή με ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη
Αρχή με ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη
Το Σάββατο ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τη Ξάνθη, ενώ ο Ολυμπιακός παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Λεβαδειακό. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Δόξα Δράμας.
Τελευταία Σχόλια