"Χρήσιμη η συνάντηση"

greek 09/1/2012

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συζήτηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, μετά το δείπνο στην οικία του δεύτερου στη Λεμεσό, χθες το βράδυ.
   
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι έθεσε ζητήματα σημαντικά για τους Ελληνοκυπρίους, όπως η συνεχιζόμενη ροή εποίκων από την Τουρκία και η τύχη των ελληνοκυπριακών περιουσιών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

   
Επίσης , επεσήμανε στον κ. Έρογλου ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις , όταν κρίσιμα ζητήματα, όπως το περιουσιακό και η ασφάλεια, συζητήθηκαν, όπως είπε, "μετά βίας".

   
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι εξέφρασε την ευχή στον κ. Έρογλου να εξευρεθεί λύση στο κυπριακό, η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

   
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι τόνισε στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι στην Κύπρο υπάρχουν "δύο λαοί" και "δύο Δημοκρατίες". Εφόσον αυτό αναγνωριστεί, τότε μόνο είναι δυνατόν να εξευρεθεί λύση στο κυπριακό, υποστήριξε ο κ. Έρογλου.

   
"Η προσέγγιση αυτή πρέπει να γίνει από την ελληνοκυπριακή πλευρά", κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
 
 





Η ΚΟΠ βράβευσε ομάδες για το ήθος τους
Η ΚΟΠ βράβευσε ομάδες για το ήθος τους
Η ΚΟΠ βράβευσε χθες βράδυ ομάδες για το ήθος που επέδειξαν στα Πρωταθλήματα της, την αγωνιστική περίοδο 2010/2011. 
 Η Νιγηρία πρόθυμη να ενώσει χέρια με Κύπρο
Η Νιγηρία πρόθυμη να ενώσει χέρια με Κύπρο
Η Νιγηρία είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την Κύπρο και με άλλες φιλειρηνικές χώρες και να εφαρμόσει το εργαλείο της προληπτικής διπλωματίας.
Έκανε το «μπαμ» η ΑΛΚΗ!
Έκανε το «μπαμ» η ΑΛΚΗ!
Τη μεγάλη έκπληξη της 15ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος έκανε η ΑΛΚΗ! Η «Αθάνατη» επικράτησε με σκορ 2-1 του ΑΠΟΕΛ, «κλέβοντας» τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!
Τελευταία Σχόλια