Κονδύλια σε δήμους για εξοικονόμηση ενέργειας

greek 12/1/2012
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ", εκδόθηκε σήμερα η Υπουργική Απόφαση έγκρισης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.

    Από τις 191 προτάσεις πρώην Καποδιστριακών Δήμων που κατατέθηκαν, αξιολογηθήκαν θετικά 106 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 83,4 εκ. ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία ένταξής τους στο ΕΠΑΝ ΙΙ.

    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της προώθησης των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης σχετικών παρεμβάσεων και σε Δήμους που είτε απορρίφθηκαν κατά τα στάδια αξιολόγησης του Προγράμματος, είτε δεν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας και άμεσης έκδοσης προκήρυξης για νέο Πρόγραμμα.

    Η νέα προκήρυξη θα γίνει στο πλαίσιο του Ε.Π. "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", ενώ το ύψος των πόρων που θα διατεθούν, καθώς και οι όροι και η διαδικασία συμμετοχής των Δήμων, θα ανακοινωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου.





Tags:  

Τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη
Τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε στην περιοχή Σίβα στο Βενεράτο, στο Ηράκλειο Κρήτης.
 
Πτώση στην κατανάλωση ρεύματος
Πτώση στην κατανάλωση ρεύματος
Με πτώση στην κατανάλωση ρεύματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έκλεισε το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Σε σταθερή τροχιά το ΧΑ
Σε σταθερή τροχιά το ΧΑ
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 16,015 εκατ. ευρώ.
Τελευταία Σχόλια