Μέτρα στήριξης της απασχόλησης

greek 08/1/2012

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επεξεργάζεται περαιτέρω μέτρα για στήριξη της απασχόλησης ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι η αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο είναι, δυστυχώς, ένα από τα αποτελέσματα των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στον τόπο μας.

«Οι περισσότερες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ότι το κλειδί για την καταπολέμηση της ανεργίας βρίσκεται στην ανάπτυξη, ήταν για τη στήριξη ευαίσθητων τομέων της οικονομίας, όπως είναι η οικοδομική βιομηχανία και η τουριστική βιομηχανία. Είναι μισό δισεκατομμύριο το οποίο έχει αξιοποιηθεί για να στηριχτεί η ανάπτυξη και μέσα από αυτή θα μπορέσουμε να τιθασεύσουμε και το πρόβλημα της ανεργίας», ανέφερε η κ. Χαραλάμπους.


Δυστυχώς, συνέχισε, η Ευρώπη έχει ξαναμπεί στην κρίση. "Είναι γεγονός ότι αυτή η κρίση χρέους έχει ξαναβάλει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση. Πολύ πρόσφατα ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Οικονομία έχει πει ότι εντός του 2012 ξαναμπαίνει σε ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία, και αυτό έχει τις επιπτώσεις της και στον τομέα της απασχόλησης στην Κύπρο», παρατήρησε η Υπουργός.

Η Κυβέρνηση, είπε, αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, ένα από τα θέματα που έχει καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τα πολιτικά κόμματα, είναι τα περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης.


Ταυτόχρονα, συνέχισε, έχει αποφασίσει ότι ένα ποσό από τα ποσά που θα εισπραχθούν από την εισφορά εργοδοτών και εργοδοτουμένων θα αξιοποιηθεί για μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

«Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο επεξεργάζεται είτε διαφοροποίηση υφιστάμενων πετυχημένων σχεδίων που έχουμε αναπτύξει, κυρίως κίνητρα για προσλήψεις είτε και καινούρια σχέδια έτσι ώστε να δώσουμε στήριξη στην απασχόληση. Το να επαναφέρουμε την κυπριακή οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς δεν αφορά μόνο στην Κυβέρνηση. Αφορά σε όλες τις πτυχές της οικονομίας, τεράστιο ρόλο μπορεί να παίξει και ο τραπεζιτικός τομέας και ο επιχειρηματικός κόσμος, δίνοντας εκείνη τη στήριξη και την ανάσα που χρειάζεται η κυπριακή οικονομία για να προχωρήσουμε μπροστά», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Η κ. Χαραλάμπους διαβεβαίωσε πως όσον αφορά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, "θα συνεχίσουμε και θα αναπτύξουμε περαιτέρω τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης και θα είμαστε δίπλα στους άνεργους σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη περίοδο της ζωής τους". 
 





Η επιστολή του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προς Χριστόφια- Έρογλου
Η επιστολή του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προς Χριστόφια- Έρογλου
Οδικό χάρτη για το τέλος των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό θέτει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Ασκήσεις για το πρόσωπο
Ασκήσεις για το πρόσωπο
Απλές και εντελώς ανέξοδες, μπορείτε να κάνετε τις ανάλογες ασκήσεις προσώπου προληπτικά, ως μέθοδο αντιγήρανσης.
 
Ο Παγδατής στο δεύτερο γύρο του Σίδνεϊ
Ο Παγδατής στο δεύτερο γύρο του Σίδνεϊ
Ο Κύπριος πρωταθλητής επικράτησε τα ξημερώματα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Ρώσου Ντμίτρι Τουρσούνοφ.
Τελευταία Σχόλια