Βολές Περδίκη για τα οικονομικά μέτρα

greek 07/1/2012

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διά του βουλευτή του Γιώργου Περδίκη επέκρινε την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες για τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στη Βουλή.

''Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και οι χθεσινές δηλώσεις των Υπουργών συνιστούν μια ανεύθυνη και λαϊκίστικη προσπάθεια αντιμετώπισης δικαιολογημένων αντιδράσεων εργαζομένων και άλλων επηρεαζόμενων από τα οικονομικά μέτρα'', ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Περδίκης.

Οπως είπε, οι αντιδράσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ή οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού λόγω παγοποίησης των προσλήψεων στο δημόσιο καθώς και η περικοπή των επιδομάτων τέκνου είναι αποφάσεις που πάρθηκαν σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την πλειοψηφία των κομμάτων. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις αποφάσεις προήλθαν από πρωτοβουλίες ή νομοσχέδια της ίδιας της Κυβέρνησης. ''Για αυτό φαντάζει προκλητικό και μυρίζει λαϊκισμό το να ακούμε Υπουργούς να κατηγορούν τη Βουλή είτε γιατί έχει δεσμεύσει κονδύλια είτε γιατί έχει παγοποιήσει τις προσλήψεις στο δημόσιο, ή περικόψει επιδόματα με αποτέλεσμα να προκαλούνται αντιδράσεις από ομάδες εργαζομένων ή από επηρεαζόμενους πολίτες'', συμπλήρωσε.


Είπε ακόμη ότι ''εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή αντίδραση του Υπουργού Συγκοινωνιών, ο οποίος παρά τις σαφείς διευκρινίσεις εκ μέρους του συνδέσμου των εργαζομένων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας επέμενε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ότι ο λόγος που απεργούν ή που κωλυσιεργούν κατ' ακρίβεια προκύπτει από την πρωτοβουλία της Βουλής να περιορίσει τα ωφελήματά τους από υπερωρίες, ενώ ο πραγματικός λόγος όπως έχει διευκρινιστεί και από τους ίδιους τους ελεγκτές, προέρχεται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και μάλιστα παρά την αρχική αντίδραση της Βουλής αποφάσισε να περικόψει τους μισθούς των εργαζομένων (ελεκγτών), λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να ληφθούν τα ίδια μέτρα για όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο''.

''Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών παρά το γεγονός ότι δεν συμφώνησε με όλα τα οικονομικά μέτρα που αποφάσισαν από κοινού Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα, σε μια ένδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας δεν έχει αξιοποιήσει επικοινωνιακά αυτή τη διαφωνία του. Είναι γι αυτό το λόγο που εμείς ειδικά θεωρούμε αφόρητη πρόκληση να ακούμε την κυβέρνηση να κάνει την πάπια ή να παρουσιάζεται ως λευκή περιστερά έναντι των αντιδράσεων για τα οικονομικά μέτρα'', κατέληξε.

 





Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρνακα
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρνακα
Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα ο εορτασμός των Θεοφανείων που ξεκίνησε με Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου.
Η Toshiba θα κυκλοφορήσει το λεπτότερο tablet στην αγορά
Η Toshiba θα κυκλοφορήσει το λεπτότερο tablet στην αγορά
Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το λεπτότερο 10-ιντσο tablet της αγοράς στην έκθεση CES που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας.
Δε θα ξεχαστεί...
Δε θα ξεχαστεί...
Η τραγωδία στο Μαρί δεν πρόκειται να ξεχαστεί, δηλώνει η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.
 
Τελευταία Σχόλια