Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρνακα

greek 06/1/2012
Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρνακα ο εορτασμός των Θεοφανείων που ξεκίνησε με Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β' και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου.
 
Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και παρίσταντο ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, ο Επαρχος, ο Δήμαρχος, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και χιλιάδες κόσμου.
 
Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο σχηματίστηκε πομπή προς τη μαρίνα, η οποία είχε στρωθεί με μιρσίνια, όπου σε ειδική εξέδρα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων. Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου 16 συνολικά άσπρα περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα από τους επισήμους ,ενώ η περιοχή παλλόταν από τις κόρνες των πλοίων τα οποία βρίσκονταν γύρω από την εξέδρα.
 
Ανω των δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να αρπάξουν τον σταυρό που έριξε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ δεξιά και αριστερά της εξέδρας μέσα στη θάλασσα υπήρχαν και μέλη των Υποβρυχίων Καταστροφών.
Τα τρία άτομα που κατάφεραν και πήραν τον σταυρό έλαβαν ως δώρο ένα ασημένιο σταυρό από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.
 
Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα τα οποία είχαν από νωρίς λάβει θέσεις σε διάφορα σημεία γύρω από την εξέδρα, ενώ κόσμος υπήρχε και στα μπαλκόνια ξενοδοχείων που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας των Φοινικούδων. 
 




Tags:  

Σε αγγειογράφημα υπεβλήθη ο Κιουτσιούκ
Σε αγγειογράφημα υπεβλήθη ο Κιουτσιούκ
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ υποβλήθηκε προχθές σε αγγειογράφημα σε νοσοκομείο της Αγκυρας.
 
Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την κατασκευή πετρελαϊκών αποθηκών
Εντός των  ημερών αναμένεται να παραδοθεί στην αρμόδια ''επιτροπή'' του ψευδοκράτους η έκθεση αξιολόγησης περιβαλλοντικής επίδρασης για την ανέγερση  αποθηκών πετρελαιοειδών.
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο στον ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
Τελευταία Σχόλια