Νέα μέτρα κατά της ανεργίας στην Κύπρο

greek 07/1/2012
Υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, η οποία ωστόσο δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση μελετά και σύντομα θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυτό θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος.
 
Ερωτηθείς για την αύξηση στην ανεργία στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ. Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι κάτω από το μέσον όρο της ανεργίας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ».

Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό δεν μας εφησυχάζει, ούτε και θεωρούμε ως στοιχείο που θα μας οδηγεί στο να μην λαμβάνουμε υπόψη το πρόβλημα που υπάρχει με την ανεργία. Υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και από το γεγονός ότι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες ενισχύουν αυτό το πρόβλημα».
 
Η Κυβέρνηση, είπε, από την αρχή πήρε και συνεχίζει να παίρνει διάφορα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος, και ζητήματα που αφορούν στην προώθηση της ανάπτυξης της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
 
Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Στεφάνου, για την αύξηση της δυνατότητας στους ανέργους να βρουν δουλειά με την επανακατάρτιση, αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουμε να τα παίρνουμε, είπε, για να προσθέσει ότι η Υπουργός Εργασίας έχει εξαγγείλει διάφορα μέτρα με στόχο να ενισχύσουν αυτές τις πολιτικές.
 
«Θέλω να ελπίζουμε ότι και με την περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης την οποία η Κυβέρνηση μελετά και σύντομα θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα, ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αυτό θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.
 




Tags:  

"Έρχονται καλύτερες μέρες για τους μαθητές"
"Έρχονται καλύτερες μέρες για τους μαθητές"
"Το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτεία θα είναι πάντοτε δίπλα στους μαθητές και στη νέα γενιά" δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.
Νέα συνάντηση των ηγετών
Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.
Κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Απεργούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Από τις 11 απόψε μέχρι τις 4 αύριο το πρωί, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του Πύργου Ελέγχου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έχουν στάση εργασίας. Με προβλήματα οι πτήσεις.
Τελευταία Σχόλια