"Έρχονται καλύτερες μέρες για τους μαθητές"

greek 06/1/2012
Το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτεία θα είναι πάντοτε δίπλα στους μαθητές και στη νέα γενιά για να τους δώσουν όλα αυτά που χρειάζονται για την πορεία τους στο μέλλον, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, ευχόμενος παράλληλα οι μαθητές να είναι πάντα δυνατοί και να σκέφτονται ότι έρχονται καλύτερες μέρες.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από τον καθαγιασμό των υδάτων στην αποβάθρα της παραλίας των Φοινικούδων στη Λάρνακα, ο κ. Δημοσθένους ευχήθηκε σε όλο το κόσμο «Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά. Πραγματικά ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας είναι τέτοιος που δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε παρά εξαγνισμό στις ψυχέ όλων των ανθρώπων και μια επανεκκίνηση για καλύτερη πορεία και καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, πάντα με αισιοδοξία και χαμόγελο», είπε.
 
Στους μαθητές και στη νέα γενιά ο Υπουργός ευχήθηκε «να είναι πάντα δυνατοί και αναβαπτισμένοι μέσα από τη σημερινή όλη διαδικασία και με σκέψη ότι οι μέρες οι καλές έρχονται να είναι πάντα σίγουροι ότι εμείς ως Υπουργείο Παιδείας, αλλά και ως πολιτεία, θα είμαστε δίπλα τους και σ' αυτό το σχολείο, το δημοκρατικό και ανθρώπινο που φτιάχνουμε να είναι σίγουροι ότι θα τους δώσουμε όλα αυτά που χρειάζονται για την πορεία τους στο μέλλον».
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στον επίσημο εορτασμό των Θεοφανείων δεν παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο ίδιος εκπροσωπεί «την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για να μην παρίσταται σήμερα σημαίνει ότι κάποιος σοβαρός λόγος υπάρχει, όμως εκπροσωπείται η κυβέρνηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού», είπε.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Δημοσθένους επανέλαβε ότι «η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και των φορητών υπολογιστών στα σχολεία είναι μια διαδικασία που θα προχωρήσει και θα ενισχυθεί. Δεν είναι υποκατάστατα των έντυπων μέσων και των βιβλίων, είναι συμπληρωματικά και επιπρόσθετα βοηθήματα που θα στηρίξουν πραγματικά τη σύγχρονη γνώση και τον σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας», σημείωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ σε σχέση με το θεσμό «Μέρες του Εκπαιδευτικού», στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των καθηγητών, ο κ. Δημοσθένους είπε πως πρωταρχικό και ουσιώδες στοιχείο για καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα και για εφαρμογή καλύτερης παιδείας και επιτυχίας της οποιασδήποτε μεταρρύθμισης είναι η συνεχής και δια βίου επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
 

Αυτή, συνέχισε «είναι πολύ καλά σχεδιασμένη εντός και εκτός των σχολικών μονάδων σε πρωϊνές και απογευματινές ώρες και έτσι θα συνεχίσουμε και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα». 

 




Tags:  

Αναβολή της συνάντησης ζητούν οι Οικολόγοι
Αναβολή της συνάντησης ζητούν οι Οικολόγοι
Αναβολή της συνάντησης του Green Tree ζητά το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, καθώς και άμεση ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο Χριστόφια, αναφορικά με την επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Χειρισμός με τα μάτια στα Windows 8
Χειρισμός με τα μάτια στα Windows 8
Ένα νέο controller που κατασκευάστηκε για τα Windows 8 της Microsoft επιτρέπει στον χρήστη να κινεί τον κέρσορα με τα μάτια ενώ το κλικ θα γίνεται όταν ο χρήστης θα ανοιγοκλείνει τα μάτια.
Νέα μέτρα κατά της ανεργίας στην Κύπρο
Νέα μέτρα κατά της ανεργίας στην Κύπρο
Υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, η οποία ωστόσο δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Τελευταία Σχόλια