Χειρισμός με τα μάτια στα Windows 8

greek 07/1/2012
Ένα νέο controller που κατασκευάστηκε για τα Windows 8 της Microsoft επιτρέπει στον χρήστη να κινεί τον κέρσορα με τα μάτια ενώ το κλικ θα γίνεται όταν ο χρήστης θα ανοιγοκλείνει τα μάτια.

Τα Windows 8 έχουν μια νέα λογική χειρισμού σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις και είναι βελτιστοποιημένα για χρήση με οθόνες αφής. Όμως η εταιρία Tobii Technology πιστεύει ότι ο χειρισμός με τα χέρια δεν είναι η καλύτερη λύση γι' αυτό και προτείνει το Gaze.

To Gaze χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο τύπου web-camera το οποίο συνδέεται στον υπολογιστή μέσω μιας θύρας USB. Ο χειρισμός των Windows γίνεται με ένα συνδυασμό παρακολούθησης του βλέμματος και χρήσης του touch pad έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι εντολές του λειτουργικού συστήματος.

Η θέση του κέρσορα καθορίζεται με το βλέμμα ενώ το Touch pad χρησιμοποιείται για εντολές. Οι χρήστες μπορούν να κυλήσουν μια σελίδα απλά με το βλέμμα τους, να κάνουν κλικ ανοιγοκλείνοντας τα μάτια και διπλό κλικ κοιτάζοντας σταθερά σε ένα σημείο.

Η εταιρία θα παρουσιάσει τη νέα συσκευή στην έκθεση CES που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:


Videos






Tags:   Windows 8  

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την κατασκευή πετρελαϊκών αποθηκών
Εντός των  ημερών αναμένεται να παραδοθεί στην αρμόδια ''επιτροπή'' του ψευδοκράτους η έκθεση αξιολόγησης περιβαλλοντικής επίδρασης για την ανέγερση  αποθηκών πετρελαιοειδών.
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Κύπρο
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο στον ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
H Acer παρουσίασε το πρώτο tablet με οθόνη 1080p
Η Acer παρουσίασε στο Λας Βέγκας ένα νέο Iconia Tab tablet το οποίο έχει ανάλυση οθόνης 1920x1080 pixels.
Τελευταία Σχόλια