H Ευρώπη “στριμώχνει” το Facebook για τα προσωπικά δεδομένα

greek 28/11/2011
Το Facebook πρόκειται να “δεχθεί επισκέψεις” από το ευρωπαϊκό ελεγκτικό σώμα το οποίο ανησυχεί για τον τρόπο που το δημοφιλές social network χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των μελών του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να σταματήσει τον τρόπο με τον οποίο το Facebook “στήνει αυτί” στις επικοινωνίες και συλλέγει πληροφορίες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις καθώς και τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των χρηστών.

Η Viviane Reding, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Δικαιοσύνη, τα Βασικά Δικαιώματα και τους Πολίτες λέει ότι οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην προστασία των τοπικών δεδομένων θα αναγκάσει εταιρίες όπως το Facebook να υπακούσουν σε νέους νόμους.

“Καλώ όλους τους παρόχους υπηρεσιών – ειδικά των social media sites – να παρέχουν μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τον τρόπο που λειτουργούν” είπε η Vivian Reding. “Τα δεδομένα των καταναλωτών στην Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύονται ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή χώρα στην οποία κατοικούν και ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία εδρεύουν οι επιχειρήσεις που χειρίζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.”

Αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει το συμβούλιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν θα είναι το κείμενο των 4.000 λέξεων στο οποίο το Facebook υποχρεώνει τους χρήστες να συμφωνήσουν για να γραφτούν σ' αυτό.
 
Αυτό το κείμενο δίνει το δικαίωμα στο Facebook να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών όπως αυτό κρίνει.





Κάλεσμα στο λαό να κρίνει τον Χριστόφια
Κάλεσμα στο λαό να κρίνει τον Χριστόφια
Ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνεται για την περασμένη τετραετία και οι δημοτικές εκλογές είναι ευκαιρία για το λαό να εκφράσει την απαρέσκεια του για αυτή την αρνητική πορεία.
 
 
"Φωτιές" άναψε συνέντευξη του αρχιεπισκόπου
"Φωτιές" άναψε o αρχιεπίσκοπoς
Ενταση προκάλεσε η συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή" Κύπρου.
 Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την Κύπρο
Μήνυμα ελήφθη από την Κύπρο
Ο εκπρόσωπος του Αντιπρόεδρου της Κομισιόν, αρμόδιου για το ευρώ, Ολι Ρεν, χαρακτήρισε σήμερα «ενθαρρυντικά» τα μηνύματα που λαμβάνει η Επιτροπή από την Κύπρο.
Τελευταία Σχόλια