Κατάληψη στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

greek 29/11/2011
Δίωρη κατάληψη στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί από τις 12 το μεσημέρι το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος».
    «Κάθε δραστηριότητα στα ορυχεία έχει σταματήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση διαχειρίστηκε τις μειώσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων στα ορυχεία και στους σταθμούς» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Αδαμίδης, και υπογραμμίζει ότι οι μειώσεις έφτασαν ποσοστά που «αγγίζουν» το 50% ενώ ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 35%.

    «Ζητούμε να γίνει εξορθολογισμός στις μειώσεις, οι οποίες, όπως έγιναν, είναι ετεροβαρώς αρνητικές προς τους εργαζόμενους στα ορυχεία. Η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε βάρδιες», προσθέτει και τονίζει ότι το σύστημα της ΔΕΗ λειτουργεί σε 24ωρη βάση ώστε να μην σταματά καθόλου η ηλεκτροδότηση της χώρας. 

 




Tags:   Κατάληψη  

Επιμορφωτικά σεμινάρια για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες
Επιμορφωτικά σεμινάρια για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες
Θα ακολουθήσει δεύτερο σεμινάριο την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
"Πρέπει να παράγουμε πλούτο"
"Πρέπει να παράγουμε πλούτο"
"H ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι άμεση και επιτακτική" τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σε ραδιοφωνικό σταθμό. 
 
 
Σενάρια φυγής από Ομπράντοβιτς
Σενάρια φυγής από Ομπράντοβιτς
Με κεραυνό εν αιθρία έμοιαζε η δήλωση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα με την ΚΚ Ζάγκρεμπ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 
Τελευταία Σχόλια