Αδιέξοδο με το Κυπριακό;

greek 01/12/2011
Δεν αποκλείουν πλέον τα Ηνωμένα Έθνη να βρεθούν ενώπιον του ενδεχομένου ακόμη και κήρυξης αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στη νέα συνάντηση Γενικού Γραμμάτεα-Χριστόφια-Ερογλου, τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη. 

    Αναλύοντας, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ, τις επιλογές, που τίθενται ενώπιον του διεθνούς οργανισμού, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, επαναδιατύπωσε τη θέση ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστον. 

    Στο ερώτημα κατά πόσο είναι πιθανή μια ανάπαυλα στις συνομιλίες, ενόψει της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012, ο κύριος Ντάουνερ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα γίνει ποτέ αυτό.

    Οι Κύπριοι, πρόσθεσε, είτε θα καταλήξουν σε συμφωνία είτε όχι. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι "σε περίπτωση πλήρους αδιεξόδου, πολύ πιθανόν να επέλθει και το τέλος των προσπαθειών για λύση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας".

    Εάν κάποιοι, είπε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, θεωρούν ότι μπορεί να επανενωθεί η Κύπρος χωρίς αυτό το μοντέλο, πρέπει να έχουν αρκετή αισιοδοξία, την οποία -πρόσθεσε- δεν συμμερίζονται τα Ηνωμένα Έθνη.

    Ανέφερε, επιπλέον, ότι την τελευταία τριετία έχουν συμφωνηθεί πολλά και δημιουργείται προοδευτικά η δομή μιας ομοσπονδιακής Κύπρου, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ κρίμα να αποτύχει η προσπάθεια και να εγκαταλειφθούν όλα. 

    Για το φυσικό αέριο, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι θα μπορούσε να αποβεί προς όφελος της διαπραγματευτικής διαδικασίας και "να καταστεί η προίκα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, της συμφωνίας λύσης.

    Σήμερα, οι κύριοι Χριστόφιας- Έρογλου θα έχουν νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

    





Tags:  

Μήνυμα Καζαμία στους εργαζομένους
Μήνυμα Καζαμία στους εργαζομένους
Τη διαβεβαίωση ότι όσο ο ίδιος βρίσκεται στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν θα αποταθεί ξανά στους εργαζόμενους για οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.
Υβρίδιο λεωφορείου-τραμ φορτίζει τις μπαταρίες του σε κάθε στάση
Υβρίδιο λεωφορείου-τραμ φορτίζει τις μπαταρίες του σε κάθε στάση
Το AutoTram είναι πλήρως ηλεκτρικό και φορτίζει τις μπαταρίες του σε κάθε στάση που κάνει.
Συζήτησαν για  Κυπριακό Γκιούλ - Μπάιντεν
Συζήτησαν για Κυπριακό
Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Τελευταία Σχόλια