Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΟΕΔ ενάντια στα μέτρα

greek 01/12/2011
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα για την οικονομία, πραγματοποίησε η ΠΟΕΔ έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα το απόγευμα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Φίλιος Φυλακτού επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. 

«Να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή με υψηλό αίσθημα ευθύνης διαχειρίζεται, στο βαθμό που έχει αρμοδιότητα, τα θέματα της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Ομήρου παραλαμβάνοντας το υπόμνημα της ΠΟΕΔ.

Ασφαλώς, είπε, «ο στόχος είναι να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές εξοικονομήσεις στο δημόσιο τομέα, να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, να προωθηθεί η χώρα στην ανάπτυξη για να φύγουμε από την ύφεση και τη στασιμότητα», προσθέτοντας ότι «όλα αυτά στα πλαίσια μιας πολιτικής κοινωνικής ισορροπίας που σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να επωμισθούν βάρη, όπως λέει και το Σύνταγμα, ανάλογα με τις δυνάμεις τους τις οικονομικές».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «η Βουλή έχει ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και θα συνεχίσουμε με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες». Ηδη, πρόσθεσε, «εκκρεμούν μια σειρά κυβερνητικών νομοσχεδίων, τα οποία συζητά η Επιτροπή Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Δίνουμε ταυτόχρονα και το πολιτικό μήνυμα, πέραν των νομοσχεδίων, γιατί τα νομοθετήματα ασφαλώς βοηθούν, είναι εργαλεία, όμως, θα πρέπει η εκτελεστική εξουσία να εφαρμόζει τη νομοθεσία κατά τρόπο αυστηρότατο», σημείωσε. Χρειαζόμαστε, συμπλήρωσε,«πραγματικά δρακόντειους νόμους για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και πολιτική βούληση να εφαρμόζονται αυτοί οι νόμοι».

«Ολοι πρέπει να συνεισφέρουν σ' αυτή την προσπάθεια που κάνει το κράτος και η κοινωνία», είπε ο κ. Ομήρου.

Δίκαιη κατανομή των οικονομικών βαρών ζήτησε από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ από τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Η κοινωνία πρέπει να μπορέσει να αποδεχθεί τις όποιες θυσίες, να αισθάνεται ότι υπάρχει μια ευρύτερη συμβολή σ' αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε, επίσης, ότι «θα θέλαμε να εκτιμηθεί ότι μέχρι σήμερα είμαστε η μόνη ομάδα εργαζομένων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συνεισφέρουμε ένα αρκετά σεβαστό ποσό σ' αυτή την προσπάθεια», προσθέτοντας ότι «είναι στιγμές που οπωσδήποτε θα υπάρξουν συναινέσεις, αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών και αυτό είναι το αίτημα μας προς εσάς και η έκκλησή μας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της ΠΟΕΔ κρατούσαν μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν «Ο εργαζόμενος διώκεται - ο Πλούτος προστατεύεται», με την υπογραφή των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και ΠΟΦΕΝ. Αλλοι δάσκαλοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, μερικά εκ των οποίων ήταν «Οχι στη μείωση των μισθών των νέων», «Αυτοί που δεν ευθύνονται πληρώνουν» και «Η ΑΤΑ δεν είναι προνόμιο». 

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε σήμερα ειρηνικά στέλνοντας το μήνυμα ότι θεωρούμε απαράδεκτα μια σειρά από οικονομικά μέτρα τα οποία μεθοδεύονται από τη Βουλή, στα οποία δεν λαμβάνεται υπόψη η ισότητα, δεν λαμβάνεται υπόψη η φοροδιαφυγή». 





Tags:  

Πλήρως λειτουργικό και χρησιμοποιήσιμο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου το LEFCO
Πλήρως λειτουργικό και χρησιμοποιήσιμο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου το LEFCO
Στις 20 Ιανουαρίου 2012 αναμένεται να παραδοθεί στην Κυβέρνηση το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας LEFCO, πλήρως λειτουργικό και χρησιμοποιήσιμο.
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι ΕΜΕΛ την Τετάρτη
Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι ΕΜΕΛ την Τετάρτη
Σε εικοσιτετράωρη απεργία θα κατέλθουν οι 250 εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) την Τετάρτη.
Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην προϊστορική θέση «Βρέτσια-Ρουδιάς»
Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στην προϊστορική θέση «Βρέτσια-Ρουδιάς»
Σημαντικά ευρήματα για τον ρόλο της ορεινής ενδοχώρας της Κύπρου στις άγνωστες ακόμη εξελίξεις του τέλους του Πλειστόκαινου και των αρχών του Ολόκαινου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη
Τελευταία Σχόλια