Sleep Buster: Κάθισμα αυτοκινήτου που προσέχει μην κοιμηθείτε στο τιμόνι

greek 03/1/2012
Υπάρχουν ήδη κάποια συστήματα ή gadgets στην αγορά που αποτρέπουν τους οδηγούς από το να κοιμηθούν ενώ οδηγούν αλλά η ιαπωνική εταιρία Juki έφτιαξε ένα νέο προϊόν: Μια ειδική επένδυση που τοποθετείται στο κάθισμα του οδηγού και θέτει σε λειτουργία ένα συναγερμό όταν κινδυνεύετε να αποκοιμηθείτε.

Το Sleep Buster μετράει τους χτύπους της καρδιάς μέσω ενός ενσωματωμένου αισθητήρα. Στη συνέχεια ένα ειδικό λογισμικό αναλύει τα δεδομένα και αξιολογεί την κατάσταση του οδηγού.

Εκτός από την κούραση, το Sleep Buster μπορεί  να αξιολογήσει το επίπεδο συγκέντρωσης του οδηγού ή το βαθμό απόσπασης της προσοχής.

Η Juki λέει ότι το Sleep Buster παίρνει μετρήσεις κάθε 18 δευτερόλεπτα και μπορεί να προειδοποιήσει τους οδηγούς περίπου 10 λεπτά πριν αποκοιμηθούν, χρονικό διάστημα αρκετό για να βρουν ένα μέρος να κοιμηθούν.

Η Juki σχεδιάζει να πουλήσει το Sleep Buster από τον επόμενο μήνα ενώ η αρχική του τιμή στην Ιαπωνία θα είναι 2.000 δολάρια.





Οι δημοσιογράφοι έκοψαν τη βασιλόπιτά τους
Οι δημοσιογράφοι έκοψαν τη βασιλόπιτά τους
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ενωσης Συντακτών Κύπρου.
Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση και λιποθυμία στο τρισάγιο με αφορμή το θάνατο των έξι μελών της ΕΜΑΚ
Ενταση επικράτησε το πρωί στην έδρα της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου κατά τη διάρκεια τρισαγίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξη μηνών από την τραγωδία στο Μαρί.
Συλλογικότητα ζητά ο Αναστασιάδης
Συλλογικότητα ζητά ο Αναστασιάδης
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που απασχολούν τον τόπο".
Τελευταία Σχόλια