Συνεχίζουν μέχρι την Τρίτη οι δικηγόροι

greek 11/1/2012
Οι δικηγόροι όλης της χώρας συνεχίζουν την αποχή τους έως της ερχόμενη Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με σημερινή ομόφωνη απόφαση των προέδρων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε στην Αθήνα.
 
Την ερχόμενη Τρίτη, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την παράταση ή μη της αποχής.
 
   
Οι δικηγόροι απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα καθήκοντά τους για:
   
1) Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης,
   
2) Το περαιτέρω «άνοιγμα» των δικηγορικών εταιρειών,
   
3) Τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και
   
4) Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
   
Ειδικότερα, ο δικηγορικός κόσμος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης με τρόπο «λογιστικό».
 
Παράλληλα, οι δικηγόροι θεωρούν ότι το πολυνομοσχέδιο καταργεί δίκες παραγράφοντας αδικήματα και υποθέσεις και αυξάνοντας τα όρια άσκησης ένδικων μέσων, κατά τρόπο που ουσιαστικά τα καταργεί.
   
Η Ολομέλεια των Προέδρων θεωρεί επίσης ότι το πολυνομοσχέδιο θεσπίζει επίσης πρωτοφανείς οικονομικές επιβαρύνσεις (όπως είναι η καθιέρωση τόκων επιδικίας)- προβληματικές και ασύμβατες με το δικαιικό μας σύστημα και το μέχρι σήμερα υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
 
Επίσης ότι εισάγει νέα αυξημένα παράβολα υπέρ του Δημοσίου σε όλες τις εκφάνσεις της διαδικασίας (πολιτικής, ποινικής και διοικητικής), αποτρέποντας στην πραγματικότητα τον πολίτη από την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί τον πυρήνα της δίκαιης δίκης, όπως αυτό ειδικότερα θεμελιώνεται στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά δικαιώματα και στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».
 




Tags:  

Δολοφόνησαν και λήστεψαν 74χρονη
Δολοφόνησαν και λήστεψαν 74χρονη
Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της 74χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο, η οποία  φιμώθηκε και δέθηκε από άγνωστους δράστες με ρούχα και ύφασμα με στόχο να την ληστέψουν.
Έντονη αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Μπετενιώτη
Έντονη αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Μπετενιώτη
Με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είχαμε λεκτικό επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον Γ.Παπακωνσταντίνου και τον Μ.Μπετενιώτη.
 
 
Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα
Μόλις σε διάστημα μιας ώρας σημειώθηκαν τρεις ένοπλες ληστείες στην Αττική, με στόχους, ένα σούπερ μάρκετ, ένα περίπτερο και ένα ζαχαροπλαστείο.
 
Τελευταία Σχόλια