"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"

greek 01/12/2011
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, διεμήνυσε ότι δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας πως θα πρέπει να υπάρξει δραστική διαφοροποίηση της φορολογίας εισοδήματος.
 
Ερωτηθείς, σχετικά με τη συνάντηση που θα έχουν τα κόμματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Παρασκευή, για την οικονομία, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος θα συνεδριάσει για να διαμορφώσει τις προτάσεις που θα καταθέσει στη συνάντηση.
 
Υπενθύμισε ότι η ΕΔΕΚ κατέθεσε στις 22 Ιουλίου δεκασέλιδο έγγραφο για την οικονομία, το οποίο θα «επικαιροποιήσει» υπό το φως των νέων δεδομένων.
 
Ο Γιαννάκης Ομήρου επανέλαβε ότι «είναι μια δύσκολη ώρα για την Κύπρο», προσθέτοντας πως «η αποτροπή ένταξης της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης είναι μια εθνική υποχρέωση».
 
Η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης «δεν είναι μόνο απώλεια οικονομικής κυριαρχίας, όπως συμβαίνει με άλλες χώρες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξένης στρατιωτικής κατοχής, αλλά μια απώλεια εθνικής κυριαρχίας στην περίπτωση της Κύπρου θα έχει δραματικές συνέπειες σε ό,τι αφορά τα εθνικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας», προειδοποίησε.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι «μέτρα θα έπρεπε να είχαν ληφθεί από καιρό» και ως σοσιαλιστής, όπως είπε, «αυτά τα μέτρα θα πρέπει να είναι κοινωνικά ισορροπημένα και συμβατά με το περί δικαίου αίσθημα του λαού».
 
«Δεν μπορεί τη νύφη να την πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι. Υπάρχουν ζητήματα όπως η ανταπόκριση στις φορολογικές υποχρεώσεις με βάση τη νομοθεσία και θα πρέπει να πειστούν οι πολίτες ότι αυτά τα δυσθεώρητα ποσά τα οποία οφείλονται, θα πρέπει να καταβληθούν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «με βάση την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση πολλών φορολογουμένων θα πρέπει να υπάρξει δραστική διαφοροποίηση της φορολογίας εισοδήματος».
 
Διευκρίνισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να κινηθούν σε τρεις άξονες: περιστολή του σπάταλου κράτους, αύξηση των δημόσιων εσόδων, μέτρα για την ανάπτυξη, αλλά και κοινωνική ισορροπία.
 




Tags:  

Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Ευχαριστημένη η Μαρκουλλή
Παρέμβαση εφ’ όλης της ύλης για το Κυπριακό με παρουσίαση των θετικών επακόλουθων μιας λύσης, έκανε στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας του Γερμανικού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.
 Στις 15 Δεκεμβρίου η ενδιάμεση απόφαση Κακουργιοδικείου για την ''Ηλιος''
Βγαίνει η απόφαση για το "Ήλιος"
Για τις 15 Δεκεμβρίου 2011 ορίσθηκε η συνεδρία του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο θα ανακοινώσει την ενδιάμεση απόφασή του για την υπόθεση πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου.
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
"Καμπανάκι" ΔΝΤ στην Κύπρο
Αυστηρές συστάσεις απηύθυνε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Κύπρο, με ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Τελευταία Σχόλια