Ο ΥΠΟΙΚ συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ και του ECO-FIN

greek 01/12/2011
Η έγκριση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδας και η εξέταση της δεύτερης δέσμης των προτάσεων της Κομισιόν για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης, ήταν τα σημαντικότερα θέματα, που απασχόλησαν χθες το βράδυ το Γιούρογκρουπ και  το Συμβούλιο ΕCO-FIN, στις Βρυξέλλες. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Στη συζήτηση στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της ΕΕ (ECOFIN) σχετικά με τη δεύτερη δέσμη προτάσεων της Επιτροπής για ενδυνάμωση της οικονομικής διακυβέρνησης, με στόχο την καλύτερη μεσοπρόθεσμη λειτουργία της νομισματικής ένωσης, ο κ. Καζαμίας τόνισε τη σημασία αξιολόγησης της εφαρμογής του πρόσφατα συμφωνηθέντος πλαισίου για την οικονομική διακυβέρνηση, προτού αποφασιστούν νέοι, αυστηρότεροι, κανόνες.

Ο Υπουργός Οικονομικών συμμετείχε, επίσης, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Συμβουλίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, στον ανεπίσημο διάλογο των Υπουργών Οικονομικών του Τρίο Προεδρίας, ως εκπροσώπων του Συμβουλίου ECOFIN, της Επιτροπής και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση κύρια θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η διαχείριση της κρίσης και το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.





Tags:  

Ποδήλατο: Η καλύτερη γυμναστική
Ποδήλατο: Η καλύτερη γυμναστική
Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες αλλά βαριέστε να κλείνεστε σε γυμναστήρια μία πολύ καλή λύση είναι το ποδήλατο.
 
Αρχισε η συνάντηση των δύο ηγετών
Αρχισε η συνάντηση των δύο ηγετών
Αρχισε πριν από λίγο η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.
Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Αύξηση ανεργίας σε ΕΕ, Ευρωζώνη και Κύπρο
Στο 8,2% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Οκτώβριο από 7,9% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Τελευταία Σχόλια