Νέα μέτρα για προώθηση της καινοτομίας από το ΕΙΤ

greek 01/12/2011
Tο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) προωθεί τη δημιουργία έξι νέων διασυνοριακών κόμβων καινοτομίας, γνωστών ως Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας (KΓΚ), το 2014-2020. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κομισιόν χορήγησε προϋπολογισμό 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσει το EIT να επεκτείνει και να εδραιώσει την ανάπτυξη των ήδη υφιστάμενων ΚΓΚ, οι οποίες επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ενέργεια και στις ΤΠΕ. 

«Το νέο πακέτο που προτείνουμε για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας αποτελεί σημαντική είδηση για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, την έρευνα και τα πανεπιστήμια. Επενδύουμε στη δημιουργία των επιχειρηματιών του αύριο και στην ενίσχυση της ικανότητας καινοτομίας της ΕΕ, έτσι ώστε να παραμείνουμε ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο», δήλωσε η Aνδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας. 

Σήμερα, η Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, πρόταση για το «στρατηγικό θεματολόγιο καινοτομίας» του ΕΙT, το οποίο καθορίζει το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου για τα επόμενα έτη. 

Η Επιτροπή αναμένει από αυτό να προσφέρει το έναυσμα για τη δημιουργία έως και 600 νεοϊδρυθέντων εταιρειών και για την κατάρτιση 25 000 φοιτητών και 10 000 διδακτορικών τίτλων σε νέα προγράμματα σπουδών που θα συνδυάζουν άριστα επιστημονικά στοιχεία με ισχυρό πνεύμα επιχειρηματικότητας. 

Tο EIT συγκεντρώνει άριστα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις με στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων με καινοτόμους τρόπους. Συμπληρώνει άλλες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και έρευνας και αποτελεί τον πυρήνα του νέου προγράμματος-πλαισίου για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κύρια αποστολή του EIT, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 ως αυτόνομος οργανισμός της ΕΕ, είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των κρατών μελών με τη συνένωση των προσπαθειών άριστων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων για την εξέταση των σημαντικότερων κοινωνικών προκλήσεων. 

Επιδιώκει την επίτευξη του στόχου του με τη βοήθεια των ΚΓΚ, μιας πρωτοπόρου ιδέας των διασυνοριακών συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Tο EIT έχει τη διοικητική έδρα του στη Βουδαπέστη, ενώ οι ΚΓΚ λειτουργούν από 16 τόπους σε όλη την Ευρώπη, από τη Βαρκελώνη έως τη Στοκχόλμη. 





Tags:  

Χάκερς μπορούν να βάλουν φωτιά στον εκτυπωτή σας
Χάκερς μπορούν να βάλουν φωτιά στον εκτυπωτή σας
Αποκτώντας πρόσβαση στον εκτυπωτή σας, οι χάκερς μπορούν να κάψουν το σπίτι σας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά.
13.5 εκατομμύρια κρατική επιχορήγηση!
13.5 εκατομμύρια επιχορήγηση!
Μεσούσης της οικονομικής κρίσης πολιτικά κόμματα και οργανώσεις τους μοιράστηκαν το συνολικό ποσό των 13,5 εκατομμύρια ευρώ, από το κρατικό ταμείο.
Καλύτερα ο Ερντογάν
Καλύτερα ο Ερντογάν
Καθαρά είναι τα αποτελέσματα των παθολογικών εξετάσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα.
Τελευταία Σχόλια