Χάκερς μπορούν να βάλουν φωτιά στον εκτυπωτή σας

greek 29/11/2011
Οι χάκερς δεν είναι πλέον απειλή μόνο για τα ψηφιακά σας δεδομένα. Αποκτώντας τον έλεγχο του εκτυπωτή σας μπορούν να κάψουν το σπίτι σας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά.

Το κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Columbia και μέχρι στιγμής έχει επαληθευτεί μόνο για τους εκτυπωτές LaserJet της HP αν και είναι πιθανό να υπάρχει και σε άλλες μάρκες.

Το πρόβλημα δημιουργείται από τα ενσωματωμένα συστήματα μέσα στους εκτυπωτές τα οποία είναι ουσιαστικά μικροί υπολογιστές που μάλιστα είναι συνδεδεμένοι στο internet.
Αποκτώντας παράνομη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και υπερφορτώνοντας τον εκτυπωτή με εντολές που θερμαίνουν το σύστημα που είναι υπεύθυνο για το στέγνωμα του μελανιού, οι ερευνητές κατάφεραν να κάψουν το χαρτί το οποίο άρχισε να βγάζει καπνούς. Σε μια άλλη απόπειρα, ένας θερμικός διακόπτης έκλεισε τον εκτυπωτή βάζοντάς του φωτιά.

Πριν ξεκινήσει μια εκτύπωση, οι εκτυπωτές της HP ελέγχουν για διαθέσιμες ενημερώσεις και τις εγκαθιστούν. Ωστόσο, δεν γίνεται έλεγχος από πού προέρχονται αυτές οι ενημερώσεις.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί ένας χάκερ να καταστρέψει έναν εκτυπωτή που δεν είναι συνδεδεμένος στο internet είναι με το να ξεγελάσει τον χρήστη να εκτυπώσει ένα αρχείο που περιέχει ιό. Όμως η αληθινή απειλή έρχεται από τους εκτυπωτές που είναι συνδεδεμένοι στο internet.

Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να αντικατασταθεί το πρόγραμμα του λογισμικού του εκτυπωτή από έναν ιό. Ο ιός εγκαθίσταται τόσο βαθεία στον εκτυπωτή που ο μόνος τρόπος για να τον αφαιρέσει κανείς είναι να βγάλει τα κυκλώματα και να πραγματοποιήσει κάποια τεστ.

Η Keith Moore, επικεφαλής του τμήματος εκτυπωτών της HP, είπε ότι όλοι οι νέοι εκτυπωτές της HP απαιτούν φηφιακή υπογραφή για την πραγματοποίηση των ενημερώσεων από το 2009 και μετά.

Είπε επίσης ότι η επιπτώσεις από αυτό το κενό ασφαλείας είναι περιορισμένες καθώς επηρεάζει μόνο τους εκτυπωτές της σειράς LaserJet.





Ερογλου: Στόχος η συμφωνία!
Ερογλου: Στόχος η συμφωνία!
Oι διαπραγματεύσεις επεκτάθηκαν αρκετά και ο στόχος που τέθηκε είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας πριν την 1η Ιουλίου 2012, ημερομηνία ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την “ε/κ πλευρά” .
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
"Δύσκολη ώρα για την Κύπρο"
Πιο δραστική φορολόγηση ζητάει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου. "Δεν γίνεται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης να τις πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι" πρόσθεσε.
"Η Κύπρος πρέπει να περάσει τις εξετάσεις"
"Η Κύπρος πρέπει να περάσει τις εξετάσεις"
"Η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αποτελεί για την Κύπρο μια σημαντική εξέταση, που θα πρέπει να περάσουμε όλοι με πολύ ψηλό βαθμό", ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Τελευταία Σχόλια